ГоловнаТехноСаморобний дрон оновив світовий рекорд швидкості польоту

Саморобний дрон оновив світовий рекорд швидкості польоту

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Південноафриканський тандем сімейства Белл (батько Майк і син Люк) явив світу саморобний БПЛА, який встановив новий світовий рекорд швидкості пересування в повітрі (понад 100 метрів в обох напрямках із середньою швидкістю 480,23 км/год.). За це досягнення новинка під назвою Peregrine 2 удостоїлася місця в Книзі рекордів Гіннесса.

Подробиці

Створення унікального апарату вимагало багатомісячної роботи і боротьби із загоряннями, що виникають під час польоту на високих швидкостях. Для досягнення бажаних швидкостей членам сімейства довелося ретельно вивчити аеродинамічний дизайн, оскільки у них не було доступу до аеродинамічної труби. Як альтернативу Майк і Люк використовували вікно автомобіля.

Перший політ дрона закінчився пожежею, оскільки система не змогла впоратися зі струмом, що протікав. Це призвело до підвищення температури до 130 градусів за Цельсієм. У результаті дроти електродвигуна почали горіти, що призвело до руйнування “пташки”.

Після повної модернізації конструкції з використанням більш товстих дротів для двигунів і проведення додаткових випробувань, дует таки отримав дрон, який не загорівся. Але до досягнення рекордної швидкості було ще далеко…

На доопрацювання знадобилося кілька місяців напруженої роботи та інженерних зусиль, після чого розробники, нарешті, запустили апарат, що встановив світовий рекорд швидкості польоту.

Нагадаємо, що автор попереднього рекорду – американець Раян Ладеманн – розігнав свою “пташку” до 414 км/год. на піку (при цьому середня швидкість становила 360,5 км/год.).

 

Головні новини: