ГоловнаВійськові технологіїФранція почала адаптацію бомб AASM Hammer для застосування з переданих Україні F-16

Франція почала адаптацію бомб AASM Hammer для застосування з переданих Україні F-16

Франція активізувала роботи з інтеграції керованих авіабомб AASM Hammer на літаки F-16, які підлягають передачі Збройним силам України. Це підтверджує заява Томаса Гасіллуда, депутата французького парламенту і голови комісії з оборони і збройних сил.

Детально

Зазначена інтеграція може здатися несподіваною, враховуючи поширену думку про абсолютну сумісність західного озброєння з літаками НАТО. Однак навіть у літаків альянсу можуть виникати проблеми з адаптацією озброєння. Зокрема, програмне забезпечення може вимагати додаткового “підлаштування” до певних типів озброєння.

Рішення Франції про інтеграцію AASM Hammer на F-16 для ЗСУ може бути пов’язане з планами поставок керованих авіабомб в Україну. Париж заявив про намір щорічно відправляти Києву не менше 600 одиниць таких боєприпасів, що може вимагати розширення парку літаків-носіїв.

Таким чином, інтеграція на F-16 може бути частиною стратегії із забезпечення ЗСУ необхідною кількістю сучасного озброєння на довгострокову перспективу, зазначають експерти.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно