ГоловнаВійськові технологіїПентагон назвав причину передачі ЗСУ касетних боєприпасів DPICM

Пентагон назвав причину передачі ЗСУ касетних боєприпасів DPICM

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Офіційний Київ запросив у США касетні боєприпаси одразу після початку вторгнення, однак донедавна постачати їх американці не поспішали. Цього тижня стало відомо, що Пентагон вирішив передати ЗСУ касетні снаряди DPICM.

Подробиці

Згідно із заявою Коліна Каля, який обіймає посаду заступника голови МО США, рішення про передачу снарядів DPICM ухвалили через повільні темпи контрнаступу. У Пентагоні розраховували, що він буде йти швидше.

Пентагон назвав причину передачі ЗСУ касетних снарядів DPICMКаль наголосив, що керівництво МО США хоче переконатися в тому, що українська армія має у своєму розпорядженні достатню кількість артилерії. Оскільки терміни проведення контрнаступальної операції почали розтягуватися через високі темпи витрачання артилерійських снарядів, Пентагон вирішив втрутитися в ситуацію. Поставки боєприпасів DPICM позбавлять ЗСУ снарядного голоду, оскільки для досягнення тактичних цілей їх потрібно набагато менше.

Пентагон назвав причину передачі ЗСУ касетних снарядів DPICMЧиновник додав, що за час підготовки ЗСУ до контрнаступу російські війська встигли окопатися в українських степах. Наявність касетних DPICM дозволить українській армії подолати ці оборонні рубежі.

Стрічка новин: