ГоловнаВійськові технологіїМінцифри просить повідомляти через "Дію" координати РЕБ "Репелент" і "Борисоглібськ"

Мінцифри просить повідомляти через “Дію” координати РЕБ “Репелент” і “Борисоглібськ”

Мінцифри звернулося до українців, які перебувають на окупованих територіях, з проханням про допомогу. Відомство Михайла Федорова попросило їх передавати координати та фотознімки ворожих РЕБ та систем зв’язку через сервіс «ЄВоріг». Вони використовуються окупантами для глушення зв’язку.

Подробиці

З опублікованого міністерством у Telegram повідомленні випливає, що найчастіше російські війська використовують в Україні такі комплекси:

«Редут 2-УС» — система керування зв’язком. Її знищення позбавить російських командирів військових підрозділів можливості віддавати накази підлеглим. У свою чергу підрозділи втратять можливість обміну інформацією.

РЕБ «Мешканець» — комплекс для глушення супутникового та мобільного зв’язку. Його можна використовувати для перехоплення каналів керування БПЛА.

РЕБ «Репелент» — комплекс для глушіння зв’язку та ведення радіолокаційної розвідки.

РЕБ «Борисоглебськ» — комплекс для глушення супутникового та мобільного зв’язку, сигналів управління БПЛА та радіонавігаційних систем.

Використовуються в Україні російські системи РЕБ

У повідомленні цифрового відомства наголошується, що зйомку ворожих РЕБ та систем зв’язку необхідно вести обережно. Після пересилання інформації через чат-бота всі зняті матеріали відразу слід видалити.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Названі смартфони Xiaomi, які незабаром отримають важливе оновлення

Під кінець квітня-2024 "Сяомі" вкотре внесла зміни до фірмового Центру безпеки. Подробиці Найближчим часом очікується випуск свіжого патча безпеки Android. Напередодні цієї події китайський техногігант перерахував...

HMD представляє в Україні бюджетні кнопкові телефони Nokia 215 4G, Nokia 225 4G та Nokia 235 4G

HMD щойно представила своє останнє творіння – Nokia 215 4G, Nokia 225 4G та Nokia 235 4G. Солодке тріо у веселці яскравих кольорів буде...

Як «закрити» від сторонніх вміст увімкненого смартфона Xiaomi

"Сяомі" явила світу інноваційну можливість для захисту конфіденційності користувачів. Спільно з HyperOS і MIUI була розроблена функція розмиття додатків у режимі багатозадачності, що забезпечує...