ГоловнаТехноiFixit дали оцінку ремонтопридатності MacBook Air на базі Apple M2

iFixit дали оцінку ремонтопридатності MacBook Air на базі Apple M2

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Фахівці компанії iFixit розібрали новий ноутбук “яблучної” компанії, ознайомилися з “начинкою” та поділилися висновками з громадськістю.

Подробиці

Об’єктом для експериментів виступив новий MacBook Air, поки що доступний виключно на замовлення. Головна особливість девайсу – вперше встановлений на серійний пристрій чіпсет Apple M2 на основі кремнію.

Під кришкою тестувальники виявили акумулятор, невелику друковану плату, складові клавіатури та трекпад.

 

Видеообзор разбора MacBook Air на базе Apple M2Випробувачі засумнівалися в ефективності терморегулювання новинки (термопласт та графітова стрічка присутні, а ось терморозподільник та система активного охолодження під час розбирання знайдені не були).

Також увагу команди iFixit привернула наявність акселерометра з незрозумілим призначенням та «яблучний» Thunderbolt 3 замість традиційного інтелевського драйвера.

Видеообзор разбора MacBook Air на базе Apple M2Акустична система в новому Макбуку також зазнала значних змін порівняно з акустикою пристроїв-попередників. Суть новації – передача звуку через крихітні зазори між екраном і корпусом (перфоровані динаміки з обох боків клавіатури, ймовірно, залишилися в минулому).

Фахівці iFixit відзначили, що з точки зору ремонтнопридатності новий девайс виглядає набагато краще за попередників. Головна з позитивних змін – полегшення процесу «попадання в надра» (достатньо відкрутити 4 болтики). При цьому процес підтягування названий жахливим (для того, щоб не нашкодити, знадобиться певна вправність).

Стрічка новин: