ГоловнаТехноКомпанія Ілона Маска почала позбавлятися від біткоїнів

Компанія Ілона Маска почала позбавлятися від біткоїнів

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

У II кварталі цього року компанія Tesla Inc. позбулася 75% біткойнів, що перебували в неї на балансі. Сума операції склала 936 млн USD. Це випливає з оприлюдненої автовиробником звітності.

Подробиці

Маск поспішив запевнити широку громадськість у тому, що вихід Tesla із “криптовалютного актива №1” не є вироком. Компанії довелося продати більшу частину своїх токенів, щоб сформувати «подушку» безпеки. Вона необхідна для покриття витрат, що можуть виникнути у зв’язку з продовженням терміну дії карантинних обмежень владою КНР.

Маск підкреслив, що в майбутньому Tesla планує знову вкластися в покупку біткойнів. Що стосується наявних у власності компанії Dogecoin, то вони залишилися недоторканими.

За даними Coindesk, на тлі новини про продаж Tesla 3/4 своїх токенів, їх вартість на критовалютному ринку знизилася до 23 300 USD (-1,7%). Після заяви Маска курс BTC повернувся до колишніх значень.

З оприлюдненої звітності випливає, що до кінця другого кварталу цього року вартість біткойнів, що належать Tesla, становила 218 млн USD. За триместр до цього показник дорівнював 1,26 млрд USD.

До транзакції постачальнику електричного транспорту належало 42 000 BTC. З відображеної у звіті суми угоди випливає, що біткойни були продані автовиробником по 29 000 USD за одиницю.

Стрічка новин: