ГоловнаТехноІз соцмережі «ВКонтакті» почали зникати профілі полонених окупантів

Із соцмережі «ВКонтакті» почали зникати профілі полонених окупантів

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

У російських військовослужбовців, які потрапляють в полон ЗСУ, почали масово зникати профілі в соцмережі «ВКонтакте». Українські журналісти вирішили перевірити вручну облікові записи 100 окупантів. Їм вдалося знайти лише 40 сторінок, 15 з яких були нещодавно видалені. У 60 військових, що залишилися, аккаунтів у «ВКонтакті» не виявилося.

Подробиці

Про зникнення сторінок полонених росіян із соцмережі повідомили кілька волонтерів, які шукають їхніх родичів. На думку останніх, акаунти військовослужбовців, які потрапили в полон, видаляються модераторами соціальної платформи на вимогу російських спецслужб. Як приклад журналісти навели сторінку полоненого російського солдата.

24 лютого посилання на його профіль з’явилося в паблику з даними про полонених. Через кілька годин його сторінку у соцмережі «ВКонтакте» було видалено. Військовий зробити цього не міг, оскільки доступу до смартфону в нього не було.

Перед укладанням договору з ЗС РФ претендентам пропонують заповнити анкету. У ній вони повинні вказати свої профілі у соціальних мережах.

На початок повномасштабного збройного конфлікту зібрані в такий спосіб дані постійно оновлювалися з метою актуалізації. Таким чином, існує висока ймовірність того, що акаунти полонених росіян видаляються із соцмережі цілеспрямовано, щоб утруднити пошук їхніх родичів.

Стрічка новин: