ГоловнаТехноВійськовий експерт пояснив, які ракети може збивати комплекс NASAMS

Військовий експерт пояснив, які ракети може збивати комплекс NASAMS

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Військовий експерт М. Жирохов пояснив журналістам 24 канала, що представляють собою комплекси NASAMS. Нещодавно адміністрація Д. Байдена пообіцяла придбати для української армії два такі комплекси.

Подробиці

За словами Жирохова, судити про ефективність NASAMS складно, оскільки у бойових умовах ці комплекси ніколи не використовувалися. Теоретично коефіцієнт поразки мети цього ЗРК дорівнює 0,85. Це означає, що для ураження військового літака або крилатої ракети потрібно випустити дві ракети. Одна пускова установка вміщує шість ракет. Таким чином, одна установка може вразити три повітряні цілі.

Експерт наголосив, що комплекс NASAMS спочатку проектувався для ураження балістичних ракет. Саме такі використовуються окупаційними військами для ударів по українських містах (Іскандер, X-22 тощо).

Комплекс NASAMS є норвезьким. Натомість участь у його розробці брав північноамериканський постачальник озброєнь Raytheon. Саме тому у системі використовуються ракети ASAAMS виробництва США. Це найпоширеніший вид ракет, які перебувають на озброєнні армій країн НАТО. Компанія Raytheon розуміється на ракетній зброї. Вона виробляє комплекси Patriot та крилаті ракети Tomahawk.

Стрічка новин: