ГоловнаТехноТопові відеокарти NVIDIA подешевшали вдвічі

Топові відеокарти NVIDIA подешевшали вдвічі

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Капіталізація криптовалютного ринку продовжує знижуватись. Слідом за нею дешевшають графічні адаптери. Багато роздрібних магазинів пропонують їх до придбання за рекомендованими виробником цінами або навіть дешевшими.

Подробиці

Оприлюднені Hardware Times дані говорять про те, що дорогы відеокарти RTX 3080 і RTX 3090 виробництва NVIDIA на платформі eBay можна придбати вдвічі дешевше, ніж зазначено у прейскуранті.

У першій чверті поточного року середня вартість адаптера RTX 3080 становила 1 200 USD, а рекомендована виробником ціна була 699 USD.

З того часу курс цифрової валюти Ethereum показав триразове зниження. В результаті майнінг на GPU став нерентабельним. Зараз “ефір” набагато вигідніше купувати, ніж майнити.

Падіння курсу ETH позначилося на ринку графічних адаптерів. Багато криптомайнерів не вірять, що ринок повернеться до докризових показників. У зв’язку з цим вони розпродують устаткування видобутку цифрових валют.

У травні вартість Bitcoin-у опускалася нижче 20 000 USD. Аналітики вважають, що це далеко не межа. У короткостроковій перспективі курс може просісти ще більше. Для виходу в нуль при видобутку “бітку” за допомогою відеокарти GeForce RTX 30 знадобиться мінимум 30 місяців.

Стрічка новин: