ГоловнаТехноНорвегія поставить ЗСУ ракетні комплекси M270 виробництва Lockheed Martin

Норвегія поставить ЗСУ ракетні комплекси M270 виробництва Lockheed Martin

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Незабаром на озброєння української армії буде передано три ракетні комплекси MLRS M270. Вони будуть поставлені в Україну збройними силами Норвегії. Це стало можливим завдяки сприянню Великобританії, яка пообіцяла Осло поставити замість переданої ЗСУ техніки сучасніші ракетні системи. Інформація про це була оприлюднена МО скандинавської країни.

Подробиці

За словами керівника оборонного відомства Норвегії А. Грама, зараз комплекси M270 знаходяться на зберіганні. Їх необхідно модернізувати. Великобританія домовилась з країною про модернізацію техніки перед її відправкою до України. Загалом в Норвегії перебуває 12 ракетних комплексів. Окрім трьох установок M270, українська армія отримає від скандинавів 5000 гранат.

Ракетна система M270 має гусеничну тягу. Залежно від снарядів, вона здатна знищувати цілі на дистанції 32-300 км. Комплекс призначений для ураження командних пунктів супротивника, легкоброньованої техніки та закритих вогневих позицій. Її розробником є ​​відома американська компанія Lockheed Martin.

Стрічка новин: