ГоловнаТехноPopular Mechanics оцінило ефективність Bayraktar TB2 у війні проти окупантів

Popular Mechanics оцінило ефективність Bayraktar TB2 у війні проти окупантів

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Обидві сторони російсько-українського збройного конфлікту активно застосовують БПЛА. Вони використовуються для бомбометання, коригування вогню, отримання розвідданих тощо. Загалом у протистоянні двох суміжних держав задіяно величезну кількість літальних апаратів. У зв’язку з цим конфлікт можна вважати «війною дронів». Про це пише Popular Mechanics.

Подробиці

Журналісти попросили експерта з безпілотних систем С. Бендетта, який працює радником у Центрі нової безпеки США, прокоментувати ситуацію в Україні. За словами фахівця, після початку російського вторгнення людство стало свідком війни дронів. Широке застосування у конфлікті знайшли не лише БЛПА, а й комерційні коптери.

R18

Окупаційні війська використовують такі безпілотники, як “Елерон-3”, “Оріон”, “Орлан-10”, “Форпост”, “Тахіон”, “Гранат-4”, “Застава”, “Орлан-30”, ZALA 421, E95 тощо. Основним ударним дроном української армії є Bayraktar TB2. З моменту початку конфлікту турецький дрон встиг стати символом спротиву. Українські музиканти навіть вигадали про нього пісню.

Коммерческий коптер

 

Дрон Bayraktar TB2 добре показав себе як мінімум у трьох конфліктах, в тому числі карабахському. Вирішальну роль у битві між Азербайджаном та Вірменією за спірні території відіграли саме турецькі БПЛА. З їхньою допомогою азербайджанська армія спалила кілька сотень вірменських танків.

Журналісти Popular Mechanics зазначають, що українська армія використовує Bayraktar TB2 для знищення не лише наземних, а й надводних цілей. Зокрема, за допомогою турецького дрону було «засліплено» крейсер «Москва», що дозволило вразити його протикорабельними ракетами «Нептун». Окрім цього, за допомогою безпілотників від Baykar Technologies українські військові потопили кілька російських патрульних катерів. Таким чином, дрони Bayraktar TB2 використовуються українською армією більш ніж ефективно.

Стрічка новин: