ГоловнаТехноАйтішник пояснив, чому на передовій «прилітає» по Starlink

Айтішник пояснив, чому на передовій «прилітає» по Starlink

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

В. Степанець, який працює в компанії EPAM Poland на посаді Senior Systems Architect, пояснив на своїй сторінці у Facebook, до чого може призвести роздача інтернету зі смартфонів та терміналів Starlink на передовій. За словами IT-фахівця, за допомогою сучасних технологій можна легко визначити з Землі місце розташування смартфона на поверхні Марса. Для цього достатньо мати відповідне обладнання.

Подробиці

На жаль, окупанти перебувають значно ближче. Ніщо не заважає їм використати засоби РЕР для виявлення випромінювачів Wi-Fi на позиціях бійців української армії. У ролі випромінювача може виступати не тільки хотспот або роутер, а й безпілотник, пульт керування дроном, смарт-годинник, смартфон, ноутбук, «розумний» динамік та інші пристрої.

Starlink

Степанець наголосив, що визначити місце розташування терміналу Starlink на відстані більше одного кілометра з поверхні Землі неможливо. Водночас запеленгувати роботу комплектного роутера Starlink за допомогою безпілотника зі спеціальним обладнанням можна на відстані 10 км. Фахівець порадив бійцям ЗСУ ховати роутери та інші випромінювачі Wi-Fi під землю (підвал, ніша в окопі, землянка тощо). У цьому випадку по ньому не «прилетить», оскільки земля є найкращим екраном для будь-якого випромінювання.

Стрічка новин: