ГоловнаВійськові технологіїЗСУ вперше отримали від Пентагону обладнання для «глушіння» зв'язку

ЗСУ вперше отримали від Пентагону обладнання для «глушіння» зв’язку

Група українських військовослужбовців навчається використовувати американські системи РЕБ, які було поставлено оборонним відомством США. Про це з посиланням на анонімного чиновника із Білого дому пишуть журналісти онлайн-видання C4isrnet.

Подробиці

Джерело повідомило, що заняття з бійцями ЗСУ проводяться американськими інструкторами. Поставлене Пентагоном обладнання українські військовослужбовці матимуть змогу використовувати для придушення електроніки та зв’язку супротивника.

6 травня Пентагон анонсував відправку в Україну чергової партії військової допомоги вартістю 150 млн. USD. Вона складалася з артилерійських снарядів, радарних систем та засобів РЕБ. У повідомленні оборонного відомства США з цього приводу наголошувалося, що американські засоби РЕБ забезпечать бійцям ЗСУ перевагу в окремих регіонах України, в яких війська противника захищаються від нападу через створення електронних перешкод.

9 травня під час брифінгу представник Міноборони США Д. Кірбі повідомив, що американські інструктори навчають українських військових користуватися радіолокаційними системами, артилерією, дронами-камікадзе та іншим військовим обладнанням. За даними С4isrnet, ніколи раніше Пентагон кошти РЕБ українській армії не постачав.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно