ГоловнаGSMVodafon назвав причину скорочення абонентської бази

Vodafon назвав причину скорочення абонентської бази

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

«Водафон-Україна» втрачає клієнтів через динаміку падіння доходів населення, на думку компанії. Про це повідомляє «Укрбізнесресурс» з посиланням на звітність мобільного оператора за I квартал.

Подробиці

Заявлена спікерами «Водафон» кількість активних користувачів на кінець березня – 18,8 млн. При цьому в компанії визнають тенденцію до скорочення числа абонентів. Основна причина – відмова від других сім-карт через падіння доходів громадян.

Проте, керівництво оператора не вважає ситуацію плачевною через вагомий прирост контрактних підключень, збільшення числа IoT-користувачів і зростання споживання data-послуг до 12,4 млн осіб.

Перераховані в попередньому абзаці фактори дозволили Vodafone Ukraine вийти в плюс за підсумками I триместру. Заявлений оператором обсяг доходу за січень-березень – ₴ 4,73 млрд (+ 8% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року).

Майже кожна п’ята зароблена гривня, за запевненнями компанії, інвестована в розвиток високошвидкісного інтернету. Сума вкладень в відповідний сегмент за звітний період – ₴ 895 млн. Всього ж в розвиток швидкісної інтернет-мережі з 2015 року «Водафон» інвестував ₴ 29,7 млрд.

Раніше оператор звернувся до абонентів з проханням допомогти в тестуванні швидкості інтернету, пообіцявши подарунки за співпрацю. Подробиці – в цьому матеріалі.

Інші новини на тему Vodafone Ukraine – в тематичній добірці.

Стрічка новин: