ГоловнаТехноiPhone 16 поступається дешевшим Galaxy A35 і Pixel 9a в аналізі дисплея...

iPhone 16 поступається дешевшим Galaxy A35 і Pixel 9a в аналізі дисплея DxoMark

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Останній флагман Apple, iPhone 16, отримав посередню оцінку в аналізі дисплея DxOMark. Незалежний сайт тестування, який науково оцінює смартфони, об’єктиви та камери, дає iPhone 16 лише 142 бали. Цей показник не дотягує до смартфонів преміум-класу.

Подробиці

Таким чином iPhone 16 розміщується позаду кількох більш доступних конкурентів, включаючи Samsung Galaxy A35 5G і Google Pixel 8a, які набрали 143 і 145 балів відповідно. Поточний лідер DxOMark у сфері дисплеїв, Google Pixel 9 Pro XL займає перше місце з 158 балами.

Тест дисплею iPhone 16  в DxOMark
Тест дисплею iPhone 16 в DxOMark

Apple заявляє, що максимальна яскравість смартфону становить 2000 ніт. Вимірювання DxOMark також показали близьку до неї цифру на піку 1969 ніт. Однак він поступається Samsung Galaxy S24, який досяг приголомшливих 2548 ніт. Незважаючи на цю розбіжність, DxOMark визнає, що яскравість iPhone 16 достатня для більшості сценаріїв перегляду на вулиці.

Аналіз виявив, що в умовах слабкого освітлення вміст стандартного динамічного діапазону (SDR) виглядає занадто темним і недостатньо контрастним. Крім того, вміст HDR10 демонстрував коливання яскравості, що потенційно вплинуло на якість перегляду.

Чуйність сенсорного екрана виявилася надійною в більшості ситуацій, але DxOMark помітив незначну проблему з новою кнопкою зйомки. Більше занепокоєння викликає частота оновлення дисплея. Затримавшись на частоті 60 Гц, iPhone 16 відстає від конкурентів, пропонуючи більш плавні дисплеї 120 Гц.

Хоча сам час відгуку сенсорного екрана залишається конкурентоспроможним і становить 51-84 мілісекунди, нижча частота оновлення призводить до менш плавної анімації.

Аналіз DxOMark також виміряв частоту широтно-імпульсної модуляції (ШІМ) 480 Гц. Ця швидкість мерехтіння відповідає показникам Samsung Galaxy S24, і достатньо швидка, щоб не завдавати проблем чутливим до цього користувачам.

Стрічка новин: