ГоловнаGSMУкраїнцям не доведеться платити за роумінг на території ЄС: Зеленський підписав відповідний...

Українцям не доведеться платити за роумінг на території ЄС: Зеленський підписав відповідний закон

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Володимир Зеленський 18 червня поставив підпис під євроінтеграційним законопроєктом №10265, що дозволяє громадянам України перманентно користуватися домашніми тарифами мобільного зв’язку в країнах ЄС без стягнення плати за роумінг. Документ вже з’явився на сайті Верховної Ради.

Подробиці

Згідно з пояснювальною запискою, закон дає можливість громадянам України використовувати мобільні телефони в країнах ЄС за тими самими тарифами, що і в Україні, що усуває необхідність оплати додаткових послуг роумінгу.

Крім того, громадяни Євросоюзу зможуть користуватися аналогічними перевагами під час відвідування України, що сприяє створенню спільної роумінгової зони. Закон спрямований на поступову інтеграцію України до Єдиного цифрового ринку ЄС та отримання режиму внутрішнього ринку ЄС у частині послуг роумінгу через приєднання до зони “Роумінг як вдома”.

Автори документа вважають, що такі зміни поліпшать інвестклімат у сфері е-комунікацій, оскільки українські підприємства зможуть працювати за єдиними правилами з європейськими партнерами, відповідаючи законодавству ЄС.

Головні новини: