ГоловнаТехноЩо означають різнокольорові крапки на екрані iPhone

Що означають різнокольорові крапки на екрані iPhone

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

У 2020 році Apple представила iOS 14, після встановлення якої на екрані iPhone почали демонструватися різнокольорові контрастні крапки – жовті та зелені. Як виявилося, багато “яблофілів” досі не знають, для чого вони потрібні.

Детально

Кольорові індикатори використовуються в iOS для відображення дозволів додатків. Якщо запущений апплет почне використовувати мікрофон, то в кутку екрана з’явиться точка жовтого кольору. Зелена крапка з’являється на екрані, коли застосунок підключається до камери.

Що означають різнокольорові точки на екрані iPhoneІндикатори в iOS можна порівняти з сервісними знаками дорожнього руху. Реагувати на них необов’язково. Кольорові точки дають змогу відстежувати негласну активність додатків. Наприклад, якщо в кутку екрана з’являється крапка жовтого кольору, то це означає, що один зі встановлених на смартфоні додатків почав вести запис. Точка зеленого кольору сигналізує про те, що ведеться відеозапис. Для визначення додатків, що використовують мікрофон або камеру, достатньо відкрити “Центр управління”. Найменування аплета відобразиться вгорі екрана.

Що означають різнокольорові точки на екрані iPhoneЗа бажання можна заборонити тому чи іншому застосунку використовувати мікрофон або камеру. Якщо аплет робить це мимовільно, то його краще видалити.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Головні новини: