ГоловнаВійськові технологіїЗСУ вперше показали наживо ПЗРК Robotsystem 70

ЗСУ вперше показали наживо ПЗРК Robotsystem 70

Сухопутні війська ЗСУ вперше оприлюднили знімки ПЗРК RBS 70, які захищають повітряний простір на Київщині. Навчання на симуляторах ПЗРК українські військові пройшли в січні. Шведські інструктори були вражені швидкістю освоєння бійцями ЗСУ зенітного комплексу.

Подробиці

Військові стверджують, що із зображених на фотознімках ПЗРК уже було збито кілька дронів і крилатих ракет. Точна кількість знищених повітряних цілей не називається.

ЗСУ вперше показали наживо ПЗРК Robotsystem 70Крім пускових установок, Сухопутні війська показали радіолокаційну станцію. Судячи з усього, це РЛС Giraffe 75. Вона призначена для роботи в тандемі із ЗРК малої дальності. Станція здатна виявляти цілі на відстані до 75 км. Крім RBS 70, з нею може працювати комплекс RBS 90.

ЗСУ вперше показали наживо ПЗРК Robotsystem 70ПЗРК RBS-70 був розроблений фахівцями Saab Bofors Dynamics. Ракета на ціль наводиться за допомогою лазера. Лазерний промінь створює коридор, яким летить зенітна ракета. Такий спосіб наведення дає змогу ефективно протидіяти засобам РЕБ і тепловим пасткам. Дальність ураження цілі зенітною ракетою може досягати 8 000 м.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно