ГоловнаТехноМіністерство оборони 18 травня запустило додаток «Резерв+» для реєстрації резервістів, призовників та...

Міністерство оборони 18 травня запустило додаток «Резерв+» для реєстрації резервістів, призовників та військовозобов’язаних

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Міноборони анонсувало запуск мобільного застосунку “Резерв+” для реєстрації резервістів, призовників і військовозобов’язаних. Це пов’язано з набуттям чинності оновленого закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, що зобов’язує всіх чоловіків віком 18-60 років оновити облікові дані до 16.07.2024.

Подробиці

Новий застосунок дасть змогу зробити це онлайн через систему BankID. У військовому відомстві уточнили, що направлення на військово-лікарську комісію (ВЛК) під час оновлення даних через застосунок не видаватимуть (водночас таке можуть виписати через деякий час).

Застосунок “Резерв+” став доступним для “заливки” на смартфон в AppStore для айфонів і PlayMarket для “андроїдів”, починаючи з 18.05.2024. У ньому буде присутній QR-код, за допомогою якого влада зможе миттєво отримати відомості про статус користувача як військовозобов’язаного, призовника або резервіста. Це нововведення може виключити необхідність носити із собою військовий квиток.

Також “Резерв+” забезпечить оперативне оновлення даних і доступ до відомостей у реєстрі “Оберіг”. Після апдейту даних через застосунок, користувачі зможуть побачити себе в реєстрі. Міноборони нагадує, що оновлення даних також можливе в офлайні – у Терцентрах комплектування або Центрах надання адмінпослуг.

Головні новини: