ГоловнаТехноЗлодії знайшли нове застосування старому кнопковому апарату Nokia 3310

Злодії знайшли нове застосування старому кнопковому апарату Nokia 3310

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Останнім часом американські автовикрадачі стали частіше використовувати для злому автомобілів різні споживчі пристрої. Вони перебувають у вільному продажу. У будь-який момент інструмент американських злодіїв може опинитися в Україні.

Детально

Автовикрадачі виявили вразливість у системі безключового доступу. Вона дозволяє перехоплювати код за допомогою спеціального ретранслятора. На викрадення машини за допомогою цього способу йде не більше 15 секунд.

Для активації системи запалювання необхідно піднести одну з двох частин ретранслятора до керма або дверей. Раніше використовувані автовикрадачами ретранслятори були доволі громіздкими, що унеможливлювало їхнє потайне носіння. Злочинці навчилися маскувати їх. Вони поміщають ретранслятори в корпус різних пристроїв, які не привертають увагу.

Злодії знайшли нове застосування старому кнопковому апарату Nokia 3310За даними Vice, один із викрадачів сховав ретранслятор у корпусі кнопкового апарата Nokia 3310. Для цього він вийняв із нього нутрощі, залишивши лише АКБ. На виході у зловмисника вийшов компактний ретранслятор. Крім телефонів, для маскування ретрансляторів американські викрадачі використовують Bluetooth-колонки.

Стрічка новин: