ГоловнаВійськові технологіїКомпанія Ілона Маска обмежила роботу Starlink для ЗСУ

Компанія Ілона Маска обмежила роботу Starlink для ЗСУ

Компанія SpaceX обмежила роботу мережі Starlink для української армії. За даними The Economist, термінали не працюють над водою і на окупованих Кремлем територіях. Крім цього, їхня робота блокується на швидкості понад 100 км/год. Наприклад, якщо встановити термінал на надводний дрон, то він перестане працювати.

Детально

Джерела видання стверджують, що розпорядження про обмеження роботи Starlink для ЗСУ було віддано особисто Ілоном Маском. Підприємець всерйоз побоюється початку третьої світової. Через позицію мільярдера військовим доводиться користуватися більш дорогими системами зв’язку.

Starlink

Журналісти The Economist зазначають, що раніше робота терміналів Starlink над водою не обмежувалася. ЗСУ використовували супутниковий зв’язок для управління надводними дронами, за допомогою яких були атаковані кораблі ЧФ. Тоді операторам дронів вдалося вивести з ладу фрегат Адмірал Макаров. Поряд із цим, близько 20 тис. терміналів застосовувалися ЗСУ для коригування артилерійських ударів, координації маневрів противника, аеророзвідки тощо.

На початку лютого керівництво SpaceX анонсувало обмеження роботи Starlink в Україні. Підставою для цього стало використання ЗСУ супутникового інтернету для проведення наступальних операцій. Михайло Федоров із Мінцифри зазначав, що, незважаючи на заяви топ-менеджменту SpaceX, система Starlink працює в Україні у штатному режимі.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно