ГоловнаВійськові технологіїПоява HIMARS дозволила ЗСУ почати застосовувати іншу далекобійну зброю

Поява HIMARS дозволила ЗСУ почати застосовувати іншу далекобійну зброю

Після появи в Україні ракетних систем HIMARS баланс сил на фронті почав змінюватись на користь ЗСУ. Протягом двох тижнів країна-агресор втратила понад 20 складів із БК, які перебували у тилу. За словами експерта Defence Express І. Киричевського, насправді далеко не всі склади знищили бійці української армії за допомогою американських ракетних систем.

Подробиці

Фахівець наголосив, що на озброєнні ЗСУ є тактичні ракетні комплекси часів СРСР. Проблема полягає в тому, що запаси «Точок-У» дуже мізерні. Нещодавно українські військові витрачали тактичні ракети вкрай неохоче. Це пояснюється тим, що «Точка-У» була єдиним засобом у розпорядженні ЗСУ для поразки цілей на дальність до 120 км. Саме тому ракети доводилося заощаджувати.

З появою на озброєнні української армії ракетних систем HIMARS потреба в економії «Ток-У» відпала. У зв’язку з цим ЗСУ почали активно використовувати тактичні ракети для знищення складів ворожих з БК.

Що стосується HIMARS, то їхня висока ефективність на фронті пояснюється системою GPS-наведення. На відміну від “Урагану”, “Буревісника”, “Вампіра” та інших моделей РСЗВ, американська ракетна система дозволяє вражати цілі керованими снарядами. Для їхнього наведення використовується інерційна система. Простіше кажучи, оператору достатньо вказати координати мети, після чого керований ракетний снаряд все зробить сам. Гранична похибка HIMARS становить 5 метрів. Таким чином, до тактичних ракетних комплексів він набагато ближчий, ніж до традиційних РСЗВ.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно