ГоловнаТехноЕксперти пояснили, чим небезпечні VPN-сервіси для неповнолітніх

Експерти пояснили, чим небезпечні VPN-сервіси для неповнолітніх

З початку вторгнення попит на послуги VPN в Україні зріс на сотні відсотків. Жителі тимчасово окупованих територій використовують його для приховування своєї активності в Інтернеті.

Подробиці

Експерти попереджають, що VPN-сервіси по нульовій ціні можуть становити загрозу як для дорослих, так і для дітей. Як показує практика, більшість безкоштовних VPN займаються збором даних користувача.

Неповнолітні діти можуть використовувати VPN для отримання доступу до сумнівного або навіть небезпечного контенту. Маються на увазі публікації та відеоматеріали з жорстокістю та насильством, суїцидальний контент, російська пропаганда тощо. За допомогою VPN підлітки можуть відвідувати заблоковані на території України веб-ресурси на кшталт РБК, ТАРС та «РІА Новини».

На жаль, бойові дії ведуться не лише на полі бою, а й в інформаційному просторі. Влада України блокує російські сайти не просто так. Окупанти використовують інтернет для поширення фейкових новин, пропаганди та психологічного впливу на українських користувачів. У магазинах програм представлена ​​достатня кількість безкоштовних VPN-сервісів. Завантажити їх може будь-хто, в тому числі неповнолітні.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно