ГоловнаТехноЕксперти пояснили, чи можуть перепади напруги «вбити» смартфон

Експерти пояснили, чи можуть перепади напруги «вбити» смартфон

Перепади напруги у побутовій електричній мережі виникають досить часто. Вплинути на це рядові користувачі не можуть. При цьому мало хто замислюється над тим, чи здатні стрибки напруги в електромережі завдати шкоди підключеному до зарядки смартфону.

Подробиці

За словами Б. Калініна, що працює в ІТ-компанії i3 Engineering на посаді embedded інженера, від перепадів напруги в мережі мобільного пристрою ні холодно, ні спекотно. Справа в тому, що в основу роботи всіх зарядних пристроїв покладено імпульсний принцип. Простіше кажучи, трансформують електроенергію не лінійно, а невеликими порціями, розмір яких ретельно контролюється. Комплектні адаптери мобільних пристроїв здатні функціонувати в діапазоні 100-240 В, забезпечуючи на виході стабільну напругу.

Експерт рекомендує використовувати для заряджання смартфонів лише якісні адаптери. Бюджетні китайські зарядки із переходу згладжують напругу досить посередньо. Звичайно, до виведення з ладу акумуляторного блоку смартфона це не призведе. Насамперед від неякісного адаптера постраждає екран. Через погане згладжування напруги під час зарядки пристрою він почне «жити своїм життям». У зв’язку з цим на зарядному пристрої краще не заощаджувати.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно