ГоловнаВійськові технологіїЗСУ почали використовувати новий дрон-камікадзе з вертикальним зльотом

ЗСУ почали використовувати новий дрон-камікадзе з вертикальним зльотом

На озброєння ЗСУ надійшов новий боєприпас, що барражує, із системою VTOL, яка дозволяє йому злітати вертикально. За даними Ukraine Weapons Traker, українська армія отримала британо-американські дрони-камікадзе PHOLOS.

Подробиці

Боражуючий боєприпас PHOLOS був спроектований інженерами північноамериканської компанії Ascent Aerosystems спільно з колегами з британської Overwatch Aerospace. Він може бути в небі до 45 хвилин. Для виявлення цілей у дроні використовується оптико-електронна інфрачервона камера.

PHOLOS VTOL

Раніше влада Великобританії пообіцяла передати ЗСУ барражуючі боєприпаси. Офіційно про їхнє постачання нічого не повідомлялося. Дрон, зображений на опублікованому Ukraine Weapons Tracker фотознімку, зовні відрізняється від стандартного PHOLOS VTOL. Водночас цей баражуючий боєприпас, випускається в декількох модифікаціях. Не виключено, що на фото один із варіантів.

На думку військових оглядачів, на опублікованому фото можуть бути відображені ізраїльський дрон-камікадзе Spike Firefly або американський Phoenix Ghost. Останній був поставлений в Україну у кількості 121 од., проте жодного його фото офіційно опубліковано так і не було.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно