ГоловнаВійськові технологіїУкраїна перемагає Росію у війні безпілотників - The Economist

Україна перемагає Росію у війні безпілотників – The Economist

Широкомасштабний наступ на Донбасі триває росіянами вже кілька тижнів. Окупанти не залишають надій взяти бійців ЗСУ у кільце. Наразі бойові дії ведуться у передмістях Лисичанська та Сєверодонецька. Йдеться про найсхідніші точки, які перебувають під контролем українських сил.

Подробиці

На думку аналітиків авторитетного видання The Economist, Російська Федерація програє Україні війну дронів. За задумом Кремля українські безпілотники мали припинити польоти протягом кількох днів після початку російського вторгнення. Аналітики вважали, що наявні у розпорядженні російської армії засоби РЕБ здатні вивести з ладу будь-який український БПЛА.

Прогнози аналітиків не справдилися. Українська армія активно використовує безпілотники для коригування вогню, ведення розвідки з повітря та скидання протитанкових гранат на бронетехніку супротивника. Бійці ЗСУ збили в небі величезну кількість російських дронів. Наприклад, лише БПЛА «Орлан-10» було збито понад 30 одиниць.

Збитий російський дрон "Орлан-10"

Більшість російських дронів українські бійці «приземлили» не за допомогою ПЗРК і ППО, а за допомогою коштів РЕБ, які поставляються ЗСУ американцями. Інформація про це обладнання публічно не афішується. Відомо, що Пентагон постачає в Україну високотехнологічні портативні глушилки, здатні вражати безпілотники в радіусі кількох кілометрів. У окупаційних військ таке обладнання відсутнє. Підганяти стаціонарні засоби РЕБ до лінії фронту росіяни не ризикують через їхню вразливість. З початку вторгнення ворог уже встиг втратити щонайменше вісім систем РЕМ.

Після введення санкцій працюючі в Росії підприємства ОПК втратили доступ до компонентної бази. Це означає, що незабаром вони втратять можливість виробляти нові безпілотники, тоді як Україна продовжить отримувати нові БПЛА від союзників. На Заході вже ніхто не сумнівається у тому, що війну дронів Росія програє.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно