ГоловнаВійськові технологіїРосія не в змозі самостійно виробляти дрони «Мисливець» - DroneUA

Росія не в змозі самостійно виробляти дрони «Мисливець» – DroneUA

На думку фахівців української компанії DroneUA, російські підприємства ОПК не зможуть налагодити випуск ударних дронів «Мисливець» власними силами. Росія є технологічно відсталою країною. У зв’язку з цим вона свідомо неспроможна виробляти військову електроніку. Придбати її за кордоном росіяни не зможуть через санкції.

Подробиці

Цього тижня СибНІА провів звіт про успішні випробування прототипу БПЛА «Мисливець». В інституті стверджують, що розробка перспективного дрону вийшла на завершальну стадію. Його серійне складання буде налагоджено в Росії наступного року. Журналісти «Фокусу» поцікавилися у керівника DronUA В. Яковенка, наскільки це реально в умовах економічних обмежень, що діють щодо Москви.

БПЛА "Мисливець"

За словами Яковенка, росіяни люблять видавати бажане за дійсне. У зв’язку з цим вони досить часто прибріхують, коли говорять про технічні характеристики продукції свого ВПК. У народі ця поведінкова модель отримала назву “аналогівнет”. Наприклад, журналісти російського видання Topcor.ru стверджують, що американського БПЛА MQ-9 Reaper був «злизаний» інженерами Lockheed Martin з «Мисливця». Крім цього, російська сторона порівнювала свій дрон із безпілотником X-47B виробництва Northrop Grumman.

Яковенко підкреслив, що в основу будь-якого високотехнологічного обладнання виробництва РФ покладено придбані за кордоном компоненти. Закуповувати їх за умов санкцій офіційна Москва не може. Виробляти власними силами навігаційні системи, авіоніки, електронні компоненти, системи радіозв’язку та напівпровідникові вироби Росія не в змозі через технологічну відсталість. Таким чином, чекати запуску серійного складання дрону «Мисливець» у 2023 році не варто.

 

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно