ГоловнаВійськові технологіїУ новітньому російському безпілотнику виявили фольгу та скотч

У новітньому російському безпілотнику виявили фольгу та скотч

Військовослужбовці батальйону «Луганськ» передали експертам для вивчення нового російського дрону «Орлан-10». Їм вдалося “приземлити” його без суттєвих ушкоджень. Про результати дослідження ворожого дрону у Facebook розповів фундатор веб-ресурсу infocar.ua П. Кащук.

Подробиці

Як виявилося, дрон був випущений у Російській Федерації у лютому поточного року. За словами Кащука, якість його складання порівняно з попередніми збитими БПЛА помітно покращала. Майже всі електронні компоненти в дроні з-за кордону. Російськими в ньому виявилися лише застарілі GPS-модулі «МНП-М7» і парашут.

Модуль “МНП-М7” погано захищений від засобів РЕБ. Власне, саме завдяки цьому бійцям із «Луганська» вдалося роздобути російський безпілотник неушкодженим. Після розбирання дрону з’ясувалося, що єдиним захистом GPS-модуля є лист алюмінієвої фольги, приклеєний у хвості літального апарату за допомогою двостороннього скотчу. Кащук припустив, що оператори російських БПЛА начиталися форумів, після чого вирішили використовувати як захист «Орлана-10» фольгу.

Захист від засобів РЕБ із фольги

На превеликий подив експертів тепловізійна камера в безпілотнику виявилася французькою. Йдеться про влаштування PICO-640-046 виробництва компанії Lynred. Його наявність в «Орлані-10» говорить про те, що Франція не дотримується санкційного режиму, що діють щодо Російської Федерації.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно