ГоловнаТехноЗавдяки новій технології гаджети стануть "потужнішими у сім разів"

Завдяки новій технології гаджети стануть “потужнішими у сім разів”

Група вчених із США представила інноваційну технологію охолодження, за допомогою якої потужність електронних пристроїв може бути збільшена у кілька разів. Технологію розробили інженери Каліфорнійського університету та Університету Іллінойсу. Першими повідомили журналісти видання TechXplore.

Подробиці

Продуктивність смартфонів, лептопів, планшетів та інших гаджетів збільшується рік у рік завдяки новим мікропроцесорам. Як відомо, високопродуктивні пристрої дуже нагріваються. Американські вчені створили інноваційну технологію охолодження процесорів. У порівнянні зі звичайними мідними радіаторами, вона дозволяє збільшити потужність електронних пристроїв на одиницю об’єму більш ніж на 730%.

Інноваційна технологія охолодження
Інноваційний теплорозподільник (в центрі), покрита мідним припоєм мікросхема (ліворуч) та мідний радіатор (праворуч)

За словами дослідника Т. Гебраеля, досягти такого результату вдалося завдяки компактним розсіювачам тепла. Нова технологія дає можливість розміщувати більше електронних компонентів у меншому просторі без побоювання їхнього перегріву. Для виготовлення теплорозподільників використовувалися дихлор-n-ксилілен і парилен З покриттям з міді. На відміну від мідних пластин, новий теплорозподільник дозволяє покривати електронні пристрої з усіх боків, що забезпечує більш ефективне відведення тепла.

Спочатку учені тестували теплорозподільник на простих тестових платах. Зараз вони випробовують його на відеокартах та силових модулях.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно