ГоловнаВійськові технологіїМаск звинуватив Twitter у маніпулюванні суспільною свідомістю

Маск звинуватив Twitter у маніпулюванні суспільною свідомістю

У Ілона Маска виникли претензії до стрічки новин Twitter. На даний момент у сервісі мікроблогів використовується алгоритмічна стрічка. Мільярдер вважає за доцільне замінити її на хронологічну. Маск вважає, що актуальна версія алгоритмів, що відповідають за формування стрічки новин, використовується Twitter для маніпуляцій користувачами.

Подробиці

За словами Маска, алгоритми сервісу мікроблогів намагаються передбачити користувальницькі уподобання. Метод, з якого вирішується це завдання, сприяє посиленню поглядів та уявлень користувачів з певних питань. Для вирішення цієї проблеми Маск запропонував перевести Twitter на відкритий код. Цей крок дозволить зробити сервіс ефективнішим. При цьому рівень довіри до нього з боку представників спільноти користувача підвищиться.


Маск стверджує, що алгоритми маніпулюють свідомістю людей настільки майстерно, що вони навіть цього не помічають. Щоб це зрозуміти, достатньо переключитися з алгоритмічної стрічки на хронологічну. Різниця буде очевидною.

Нагадаємо, що Маск домовився про придбання платформи Twitter. Спочатку планувалося, що її буде продано пулу інвесторів за 44 млрд USD. На цьому тижні Маск не виключив, що ціна активу може бути знижена. Підставою для цього може стати реальна частка фейкових акаунтів. Зі звітності Twitter слідує, що на ботів припадає не більше 5% зареєстрованих на платформі профілів. Проведена Маском перевірка показала, що насправді частка фейкових облікових записів становить 20%.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно