ГоловнаВійськові технологіїІлон Маск назвав реальну причину зростання цін на товари

Ілон Маск назвав реальну причину зростання цін на товари

Американська економіка перебуває у стані рецесії. Повернутися до зростання їй вдасться не раніше, ніж через 12-18 місяців. Заява про це була зроблена І. Маском в інтерв’ю Bloomberg.

Подробиці

За словами мільярдера, основною причиною зростання цін на товарну продукцію є збільшення грошової маси. Уряд США емітував купу доларів. Це призвело до розгону інфляції більш як до 8%. Маск висловив переконання, що протягом року економічна ситуація в США буде досить складною.

На думку засновника Tesla, через 12-18 місяців американська економіка зможе повернутись до зростання. Опитані кореспондентами Bloomberg економісти та керівництво Федерального резерву думки підприємця не поділяють.

З оприлюдненого Федеральним резервним банком Атланти звіту випливає, що за підсумками першої чверті поточного року скорочення американської економіки становило 1,4%. Основною причиною такого стану справ є величезний дефіцит зовнішньоторговельного балансу. У банку прогнозують, що у другій чверті економіка США просяде на 1,8%.

Кореспонденти Bloomberg опублікували консенсус-прогноз, відповідно до якого ймовірність переходу американської економіки у стан рецесії становить близько 30%. Прогноз було складено з урахуванням результатів опитування провідних економістів.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно