ГоловнаВійськові технологіїВ Україні збитий безпілотник «Форпост» вартістю 7 млн. USD

В Україні збитий безпілотник «Форпост» вартістю 7 млн. USD

Протягом учорашнього дня у небі над Україною було знищено 8 російських БПЛА. Вартість одного з них дорівнює 7 млн. USD. Про це стало відомо від представника командування ПС ЗСУ Ю. Ігната.

Подробиці

За його словами, авіація противника в зону дії ППО України вчора не входила. Водночас агресор завдав ракетних ударів, а також наростив присутність в українському небі своїх безпілотників. Вони використовуються для корекції вогню, ведення повітряної розвідки та корегування артилерії.

Ігнат наголосив, що протягом учорашнього дня ППО України збило в небі сім дронів «Орлан-10». Поряд із цим, ППО вдалося ліквідувати БПЛА «Форпост». Вартість останнього становить 7 млн. USD. «Форпост» є ліцензованою копією дрона Searcher, який виробляється в Ізраїлі. В оборонному відомстві РФ стверджують, що для збирання безпілотників «Форпост» використовуються виключно російські комплектуючі. Крім цього, у ньому встановлено російський софт. Радіус дії «Форпосту» може сягати 400 км. Він здатний перебувати у повітрі протягом 16 годин.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно