ГоловнаОглядиОгляд Realme 7 5G: 7 днів з головним конкурентом Redmi Note 9T

Огляд Realme 7 5G: 7 днів з головним конкурентом Redmi Note 9T

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Не так давно на сайті з’явився огляд Redmi Note 9T, так ось Realme 7, це практично аналогічна модель, яка працює під управлінням процесора Mediatek Dimensity 800U і за винятком деяких нюансів, мало чим відрізняється від вище озвученого конкурента. На що варто звернути увагу при виборі цих смартфонів, а також які переваги і недоліки є у Realme 7, ми розберемо в цьому відео.

Якщо ви звикли дивитися, а не читати, то можна переглянути відео-огляд:

Дизайн

Візуально фронтальна панель новинки не відрізняється від попередника – Realme 6. Та й з Redmi Note 9T даний смартфон можна легко сплутати. Досить широкі рамки, які не доставляють жодного дискомфорту в процесі експлуатації смартфона і не найкомпактніший виріз, який розміщений вгорі і зліва – вказує на відносну бюджетність смартфонів.

А ось ззаду виробник Realme вирішив відзначитися і зробив 7-ку несхожою на Realme 6, так само як і конкурента від Redmi. Правда найдинамічніший китайський виробник не став робити задню панель практичною, як у Redmi Note 9T. Тут як і в рамці основи використовується якісний і щільний пластик. Здається, що перед вами скло. Але коли починаєш активно користуватися смартфоном розумієш – задня панель активно збирає відбитки пальців. У моїй сірій версії їх видно тільки під певними кутами, але все ж у шорсткої поверхні Note 9T такої проблеми взагалі не існує.

Задняя панель Realme 7

Не всім звичайно ж сподобається і досить великий логотип бренду, який здалеку нагадує про те, що ви користувач найбільш динамічного бренду в світі :). Хоч як би красиво він не переливався, найчастіше “світити” приналежність до того чи іншого бренду користувачі не хочуть. Але якщо для вас вищеописане є проблемою, то ви легко вирішите ці дві проблеми за допомогою захисного чохла.

Большой логотип компании

Ну і як можна не згадати модуль камери, який розміщений на задній панелі. Його прямокутна форма, “зайшла” мені найбільше, якщо порівнювати дизайн цього елемента з тими ж Redmi Note 9T і Realme 6. Форма і розміщення датчиків камери у цього модуля аналогічні тому, що ми бачили в Realme 7 Pro. Тільки напис 48 Мп відрізняє даний модуль від дизайну модуля в старшій моделі.

Стосовно розташування елементів на бічних гранях ви ніяких особливих відмінностей від Realme 6 не помітите. Верхня межа вмістила тільки додатковий мікрофон для шумозаглушення, праворуч сканер відбитків пальців вбудований в кнопку включення/ виключення, зліва – лоток для сім-карт (дві сім-ки і слот для карти пам’яті) і клавіші регулювання гучності. А на нижній панелі: динамік, USB Type-C, тільки один отвір для мікрофона (у Realme 6 їх два) і 3.5-мм роз’єм для навушників.

Дисплей

Realme 6 один з перших в своїй ціновій ніші запропонував користувачам скористатися перевагами дисплея з частотою оновлення 90 Гц. Realme 7 5G на відміну від 7 Pro вражає ще більше шикарною пропозицією. 6.5-дюймовий ЖК-дисплей смартфона підтримує частоту оновлення 120 Гц і частоту дискретизації 180 Гц.

Дозвіл у дисплея Full HD + (2400 х 1080 пікселів). Щільність 405 пікселів на дюйм і співвідношення сторін 20: 9. Екран на фронтальній панелі займає 90,5%.

Дисплей Realme 7

Максимальна яскравість у смартфона при ввімкненому авторегулюванні – 571 ніт. Цього цілком достатньо, щоб прочитати текст в яскраву сонячну погоду, та й з мінімальною яскравістю все добре – вночі ви не будете сліпити людекй, які будуть знаходитись поруч з вами.

По перенесенню кольорів спочатку дисплей йде в холодні відтінки, але поправити цей момент можна переміщенням повзунка вправо в настройках колірної температури дисплея.

Нарешті я розібрався, що означає окремий пункт в меню налаштувань – “Візуальний ефект OSIE”. У Realme заявляють, що це призначено для поліпшення чіткості, різкості і динамічного діапазону картинки в сторону того, «що бачить людське око». Але чесно кажучи, помітити якусь мінімальну різницю в перенесенні кольорів включивши даний пункт можна тільки при відтворенні відео і то сильно вдивляючись в деталі.

У режимі “Авто” частота оновлення повинна регулюватися в смартфоні автоматично. Візуально висока частота насамперед помітна тільки в інтерфейсі, під час перегляду публікацій в “Рекомендаціях” або в соц. мережах.

При перевірці частоти поновлення додатком PerfDog, можна побачити, що в YouTube під час перегляду частота піднімається до 90 Гц, а при перегляді відео в повноекранному режимі фіксується на позначці 60 FPS. Аналогічна ситуація в Google Новинах та інших додатках.

Побачити реальні 120 Гц можна вибравши даний режим в налаштуваннях. При цьому ви не помітите неприємних змазувань або інших візуальних артефактів на частоті 120 Гц, зазвичай зустрічаються у аналогічних дисплеїв з даного цінового сегмента. При прокручуванні текст залишається розбірливим і чітким. В цілому, режим 120 Гц досить оптимізований, щоб в більшості випадків не витрачати зайвий заряд батареї під час щоденного використання смартфона.

Продуктивність

Одним з найбільш цікавих моментів в Realme 7 5G звичайно ж є використання процесора Dimensity 800U, який працює в парі з Mali-G57 MC3. Це рішення дозволяє навіть бюджетним смартфонам бути заздалегідь підготовленими до роботи в мережах 5-го покоління, а й загальна продуктивність у таких смартфонів досить на високому рівні. Тест даного процесора ми робили в огляді Redmi Note 9T і сказати щось нове вийде тільки з прицілом на те, що Realme 7 5G підтримує частоту оновлення зображення на дисплеї 120 Гц.

У синтетичних тестах все на тому ж рівні, що і у Redmi Note 9T. Троттлінг-тест Realme 7 5G дивує завидною стабільністю, а ось в тесті накопичувача смартфон трохи програє конкуренту від Redmi, так як обидві версії, на 64 і 128 Гб оснащені накопичувачем UFS 2.1, а у Note 9T накопичувач об’ємом 128 Гб – UFS 2.2 і його швидкісні показники трохи вищі. Оперативної пам’яті в Realme 7 5G цілих 6 Гб, тип LPDDR4X.

Dimensity 800U володіє достатньою продуктивністю для середньостатистичного користувача Android. Особисто я не відчув браку в продуктивності за час експлуатації смартфона. Але ось підтримка частоти оновлення 120 Гц в іграх не дає очікуваного ефекту. Навіть ті ігри, в яких ми знаємо, що заявлена ​​підтримка високої частоти оновлення, йде із середнім показником 60 FPS.

Я тестував смартфон в Death Trigger 2 і Mortal Kombat і в обох випадках отримав тільки 60 FPS. В мережевій грі Call of Duty: Mobile побачимо аналогічний показник, але в королівський битві вже FPS залочений на показнику в 40 FPS.

Єдина гра, де можна в налаштуваннях вибрати частоту оновлення 120 Гц – World Of Tanks: Blitz. Але при цьому в ігровій сесії FPS піднявся до 90 тільки один раз – коли я робив скріншот :), а в інших випадках знову тільки 60 FPS.

У WOT: Blitz можна вибрати 120 Гц

Можливо це проблеми тільки мого тестового зразка, може бути погана підтримка нового процесора іграми. Важко сказати, але в цілому всі вищеописані ігри йдуть без будь-яких лагів смартфон не гріється сильно і показує досить стабільну роботу під час навантаження графічного ядра ігровими додатками.

Камери

Як і Redmi Note 9T смартфон realme отримав основний 48 Мп датчик від Samsung – S5KGM1. На додаток до нього встановлені ще три датчика. Крім двох непотрібних для багатьох макро-датчика і глибини знімка, є ще 8 Мп ультра-ширококутний датчик на 8 Мп (Hynix HI-846) і це головна відміна від Redmi Note 9T в області камери.

Знімає ультра ширококутний датчик Realme 7 5G ось такі фотографії:

За фотографіях, які були зроблені вдень, можна побачити, що у обох смартфонів практично однакові можливості. 

На відміну від Realme 6 фотографії зняті на 7-ку перенасичені по передачі кольору і схожі за цим параметром з Redmi Note 9T.

Але по деталізації Realme трохи кульгає. У більшості випадків при кропі знімки Redmi Note 9T здаються більш деталізовані. Але ця різниця дуже умовна і можливо на це впливає те що у мене тестовий зразок.

Більше фотографій, знятих на обидва смартфона ви знайдете в Гугл Докс >>

У нічних знімках ситуація особливо не змінюється, тільки в нічному режимі небо у знімків “Редмі Ноут 9т” більш яскраве і з’являється більше шумів.

Але іноді з фокусом промахується и Redmi Note 9T

Фронтальна камера в Realme 7 5G на 16 Мп:

Як знімає відео фронтальна і основна камери, а також порівняння можливостей відеозйомки камер Redmi Note 9T і Realme 7 5G.

Варто зазначити, що у Realme краще стабілізація і швидший автофокус при зйомці в Full HD

Автономність

Для визначення часу автономної роботи я на 2 години запускаю гру World of Tanks: Blitz, а після, до повної розрядки буде запущено онлайн-відео в стандартному додатку YouTube. Авторегулювання яскравості звичайно ж відключене, а яскравість виставлена ​​на середній рівень.

Першим тест автономності з обраної з примусу частотою оновлення 120 Гц стартував о 8:30, а вимкнувся смартфон о 18:17. В підсумку можна розраховувати в такому режимі на ті самі 9 годин 47 хвилин.

Тест автономності - Realme 7 5G
Тест автономності – Realme 7 5G

Ну не годиться, подумав я, щось мало часу смартфон протримався, на тлі того ж Redmi Note 9T, який більше 16 годин на цьому тесті протримався. Виставляємо режим частоти оновлення екрану в положення Авто і дивуємося. Автономність хоч і зросла, але не на багато. Смартфон вимкнувся о 20:10, пропрацювавши 11 годин 40 хвилин.

Тест автономности в режиме частоты обновления экрана "Авто"

Але відшкодовувати цей недолік покликана швидка зарядка на 30 Вт, яка перекочувала з Realme 6 і яка за 51 хвилину повністю зарядить смартфон з 0%.

Швидка зарядка Realme 7
Швидка зарядка Realme 7

Інші особливості

На відмінну від Redmi Note 9T тут немає стереодинамиків і за аудіо-супровід всіх медіафайлів відповідає один основний динамік. Але запас гучності у нього досить значний, правда більше нічим особливим він виділиться не може.

Сканер відбитків пальців розміщений на бічній грані і працює шикарно – швидко і без помилкових спрацьовувань. В допомогу до нього можна налаштувати 2D розблокування по обличчю, що менш безпечно, але зручно. В вечірню пору вона працює також цілком стерпно, якщо використовувати дисплей в якості підсвічування для обличчя.

Зі зв’язком проблем ніяких не виникло, чутність в обидві сторони відмінна. Wi-Fi в двох діапазонах і мобільна мережа 4G (на жаль роботу 5G перевірити поки зі зрозумілих причин неможливо) працюють і переключаються між собою “без сучка і задирки”. Звичайно ж глобальні версії смартфона підтримують NFC.

Працює наш тестовий зразок під керуванням знайомої ще з часів Realme 6 оболонки Realme UI 1.0, побудованої на основі Android 10. Спритний і гнучкий в налаштуваннях інтерфейс в парі з 120 Гц дисплеєм швидше за все вам сподобається. Але в представленому раніше Realme 7 Pro ми вже бачили Realme UI 2.0.

Я виявив один недолік в роботі оболонки, коли переходите в “Рекомендації” Google свайпом вправо з головного екрану і зайдете в один із сайтів в цьому розділі, то при виході з нього вас перекине на головний екран, а не назад в “Рекомендації”.

Висновки

Головні висновки про смартфон можна зробити Все, що можна було сказати про даному смартфоні, було по суті висловлено в огляді Redmi Note 9T. Але в Realme 5G все ж є свої відмінності і свої переваги:

Плюси

  • IPS дисплей з частотою 120 Гц, хорошим запасом яскравості і контрастності;
  • відмінна робота MediaTek Dimensity 800U;
  • хороша робота камери стабілізація відео і наявність ультра-ширококутного датчика;
  • наявність 5G можна зарахувати як плюс на майбутнє;
  • наявність швидкої зарядки;
  • чистий і багатофункціональний призначений для користувача інтерфейс Realme UI.

Мінуси

  • потрібно більш тонка настройка роботи частоти оновлення 120 Гц в автоматичному режимі і підтримка її іграми;
  • низька автономність смартфона в порівнянні з прямим конкурентом;
  • немає стереодинамиків;
  • хотілося б побачити свіжу версію оболонки і Android відповідно.

Головні новини: