ГоловнаОглядиОгляд realme 11 Pro+: серйозний конкурент для iPhone по ціні Xiaomi

Огляд realme 11 Pro+: серйозний конкурент для iPhone по ціні Xiaomi

Якщо ви шукаєте смартфон, який буде виділятися дизайном на фоні однотипних опонентів, матиме збалансовану технічну частину, дуже хочете «пощупати» маркетингові 200 Мп і при цьому не платити всі гроші світу, то в realme є для вас дещо цікаве. Однозначно, realme 11 Pro+ вміє здивувати з першого погляду і все перераховане по списку вище в нього є, тож в цьому огляді ми порівняємо «заряджену» камеру з iPhone 14 Pro, розберемо 11 Pro+ «на молекули»  і дізнаємось всю суть смартфону, в який «вклав душу» колишній дизайнер Gucci.

Дизайн і якість збирання

11 Pro Plus це перший смартфон realme з серії Number, основний посил дизайну якого — виглядати по іншому. Для розробки навіть був залучений Маттео Менотто (той самий дизайнер з Gucci) і це явно зчитується коли дивишся на задню панель смартфону виконану в зеленому чи білому кольорі.

realme 11 Pro Plus

В нашому білому варіанті досить оригінальне поєднання веганської шкіри (синтетичний шкірзамінник), як в автомобілях Tesla, з великим кільцем модуля камери. Є імітація простроченої ниткою шкіри, а завершує цей шик 3D-друкована блискавка, до якої не можна добратися ногтем, бо вона закрита прозорим пластиком. Ось це дійсно сумний момент, а так хотілося б періодично знімати стрес, нашкрябуючи щось на realme-шному, ех Маттео :).

realme 11 Pro Plus

Неможливо не помітити мідні акценти по різним ділянкам смартфону – від бокових граней, до виступу навколо кільця і всередині модуля камери. Але не тіште себе ілюзіями, кольоровим металом в конструкції цього смартфону і не пахне, а яскраві акценти, які нагадують мідь – виконані з пластику. Проте це ніяк не впливає на загальний пристойний вид смартфону, він виглядає дорого, хоч і сподобається такий вінтажний дизайн явно не всім. Я б мабуть зупинив свій вибір або на зеленій версії, в якій не так багато мідних акцентів, або на класичній чорній, в якій взагалі чорне матове скло, без швів і блискавки. В будь якому випадку до якості збірки смартфону ніяких претензій – все чітко підігнано і гармонійно вписано. Також можна забути про постійну проблему з відбитками пальців, і єдине на що хочеться трохи поскаржитися – відсутність захисту від вологи будь-якого рівня.

realme 11 Pro Plus

В плані ергономіки смартфон також на висоті. Веганська шкіра загнута по бокам і аналогічні згини мають бокові сторони дисплея. Тримати в руках смартфон зручно, лягає в руку він надійно і виглядає за рахунок таких заокруглень біль тонким, ніж є насправді (товщина 8.7 мм).

realme 11 Pro Plus realme 11 Pro Plus

Після відносно компактного iPhone 14 Pro доводиться звикати до витягнутого в висоту корпусу, адже працювати однією рукою не дуже зручно, потрібно постійно тягнутися великим пальцем до верхньої частини дисплею, проте для власників сучасних Andorid-смартфонів такі габарити вже давно звичні.

realme 11 Pro Plus

Стосовно передньої панелі варто відзначити досить тонкі рамки по контуру навкруги дисплея, товщиною всього 2.33 мм. Також зверху мінімальний виріз під фронтальну камеру, над яким ледь помітна перфорація під динамік. Все це з заводу прикрите дуже тонкою плівкою, яка може захистити його максимум від подряпин.

На правій боковій грані кнопки включення/виключення і регулювання гучності. До останньої претензія знову через витягнутий по висоті корпус – потрібно тягнутись великим пальцем і для збільшення гучності. Ліва грань пуста.

Знизу Type-C, ще один динамік, лоток для двох сім-карт nanoSIM і мікрофон. Зверху резонатор (так, тут стереодинаміки) і додатковий мікрофон.

Дисплей

Захований під загартованим склом зігнутий по-бокам AMOLED дисплей діагоналлю 6,7-дюймів з роздільною здатністю Full HD+ має безліч флагманських “фішок”. Це:

  • 10-бітна глибина кольору, яка дозволяє відображати понад один мільярд кольорів;
  • частота оновлення до 120 Гц з відгуком на дотик, який сподобається геймерам, — до 360 Гц (миттєва частота дискретизації 1260 Гц);
  • високочастотне шим-затемнення 2160 Гц, яке має зменшити навантаження на очі під час використання екрана з яскравістю нижче 100 ніт;
  • підтримка HDR10+.

Дисплей realme 11 Pro Plus

Realme 11 Pro+ має чотири колірні режими в налаштуваннях — «Яскравий», що відповідає гаммі DCI-P3, «Природний» — sRGB і два режими Pro, у яких ви можете вибрати варіанти «Кінематографічний» (точний P3) і «Яскравий» (найширша доступна гамма кольорів). Кожен із цих режимів має повзунок колірної температури.

Встановлений за замовчуванням параметр «Яскравий» забезпечує дуже хорошу точність щодо колірної гами DCI-P3, але з ним екран видає синювато-білий і сірий кольори. При цьому інші кольори виглядають настільки насиченими, що хочеться навіть прикрутити цей параметр, але коли вибираєш «природну-гамму», то кольори наче стають покриті туманною димкою.

В ручному режимі смартфон видає максимальні 470 ніт яскравості, тоді як з включеним авторегулюванням і на яскравому сонці – 793 ніт. Цього більш ніж достатньо, щоб використовувати 11 Pro+ на яскравому сонці.

Обіцяні realme 950 ніт пікової яскравості екран справді здатний видавати, але коли показує контент з HDR.

Мінімальна яскравість у точці білого становить лише 1,8 ніт.

AOD дисплей повноцінний, але навіщо його налаштування закинули в розділ «Шпалери та стиль» мені не зовсім зрозуміло – поверніть назад в «Дисплей» :).

AOD в realme 11 Pro Plus
AOD в realme 11 Pro Plus

Рівень ШИМ не піднімається при будь-якій яскравості вище 19 відсотків і це дуже хороший показник.

Рівень ШИМ

Що стосується частоти оновлення, то «Високий» і «Автоматичний» режими працюють подібним чином – вони видають 120 Гц в інтерфейсі та деяких підтримуваних застосунках і перемикаються на 60 Гц для статичного зображення/відтворення відео (але не інтерфейсу додатку в якому програється відео) і несумісних програм, таких як Google Maps і «Камера». «Автоматичний» режим додатково «аналізує» програму, а потім вирішує, чи варто використовувати 120 Гц, чи ні. 90 Гц можна побачити тільки на екрані блокування. В «стандартному» режимі всі застосунки  використовують частоту оновлення 60 Гц.

realme 11 Pro+ має сертифікат HDR10+, але це працює тільки з YouTube, так як Netflix видає SD-контент 1080p і не виявляє підтримки HDR.

Продуктивність

11 Pro+ став першим смартфоном з Dimensity 7050, який працює в парі з графічним ядром Mali-G68 MP4. Для тих, хто чекав від нового процесора значного збільшення продуктивності є декілька сумних моментів. По-перше, це по суті ребрендинг Dimensity 1080, який був встановлений в realme 10 Pro+, а по-друге Dimensity 7050 має практично таку ж продуктивність, як і 920-ий 5G встановлений в Realme 9 Pro+.

Про це наприклад говорить тест GeekBench, в якому смартфон видає на одне ядро 952 бали, а на всі ядра 2370 балів. Для порівняння у Dimensity 920 5G ці результати були 814 і 2335 балів відповідно.

В тестуванні на троттлінг 7050-ий Dimensity  показав себе також більш ніж достойно. За 15 хвилин тесту максимальний і короткочасний провал продуктивності був на 25 %, а загалом продуктивність не падала нижче 20 відсотків.

На чому в realme вирішили не економити, так це на варіантах пам’яті. В глобальній версії ви можете вибрати смартфон з 8 чи 12 Гб «оперативи» LPDDR4X, та ще й розширити її від 4 до 12 додаткових гігабайт динамічної пам’яті, яка буде запозичена в накопичувача. Останній в смартфоні також радує об’ємом. В базовій версії 256 Гб, але можна купити і 512 Гб, і навіть 1 Тб. Тест швидкісних показників накопичувача з 12 Гб ОЗП і накопичувачем на 512 Гб:

Тест швидкості пам'яті - realme 11 Pro+
Тест швидкості пам’яті – realme 11 Pro+

Вибравши найвищу якість графіки в «Королівській битві» гри Call of Duty: Mobile отримуємо стабільні 40 FPS на протязі всієї ігрової сесії. Смартфон ледве нагрівається в області модуля камери, ігровий процес проходить плавно і приємно.

Call of Duty: Mobile - частота кадрів realme 11 Pro+
Call of Duty: Mobile – частота кадрів realme 11 Pro+

Що стосується більш вимогливої Genshin Impact, то в цій грі при виборі максимальної якості графіки з частотою 60 FPS ігровий процес протікає з частотою від 25 до 40 кадрів в секунду і з’являється трохи більш відчутний нагрів в області того ж модуля камери, якби не синтетична шкіра на задній панелі, то ситуація була б більш «гарячою». Виставивши обмеження FPS до 30 отримуємо зниження нагріву і стабільні 30 кадрів в секунду.

Genshin Impact - частота кадрів realme 11 Pro+
Genshin Impact – частота кадрів realme 11 Pro+

Отже, можна сказати, що вибравши таку «начинку» для 11 Pro+ в realme зробили розумний вибір. Смартфон має достатній рівень потужності для свого цінового діапазону, при цьому забезпечується плавна робота інтерфейсу, немає перегріву корпусу і великого троттлінгу, а отже більшість ігор для нього будуть «по зубам».

Камери

Головною «фішкою» основної камери смартфону можна назвати сенсор Samsung ISOCELL HP3 на 200 МП. Розмір пікселя в нього один із самих маленьких – 0,56 мікрометра. Сенсор розташований за 23-мм об’єктивом з діафрагмою f/1,69, підтримує автофокус Super QPD, оптичну стабілізацію Super OIS і 4-осьову стабілізацію на основі гіроскопа.

Якщо порівнювати 12 Мп знімки зняті в гарних умовах освітлення з основною камерою iPhone 14 Pro, то ми побачимо достойного конкурента для значно дорожчого продукту Apple.

11 Pro+ лише в деяких моментах поступається 14 Pro:

  • трохи менше деталізація;
  • вицвітання кольорів при зйомці проти сонця;
  • в камери 14 Pro загалом більш точну передача кольорів.

Але вцілому, якщо не вдаватися в деталі знімки в яскравий день виходять схожими на обох смартфонах, без шумів, с гарним контрастом і динамічним діапазоном.

А ось 2-кратне і 4-кратне збільшення, яке за словами realme повинно дарувати якість знімка без втрат в порівнянні з опонентом збирає набагато менше деталей. При тому що максимальне збільшення в 11 Pro+ – 20-кратне, а в iPhone 15-кратне – якість «зумованих» знімків у останнього краща. Проте є вихід і в цьому випадку, достатньо включити в застосунку камери realme “Інтелектуальне вдосконалення сцени” і все змінюється. Знімок місяця прекрасно це демонструє.

В «Портретному режимі» знімки більш деталізовані у iPhone, але при цьому кольори реалістичніші в камери 11 Pro+ і динамічний діапазон більш широкий.

Знімки з роздільною здатністю 200 Мп (можна вибрати і 50 Мп) у realme виходять кращими за 48 Мп RAW-фотографії iPhone. Але це актуально тільки для фотографій знятих при хорошому освітленні, в вечірній час фото 48 Мп зняті iPhone 14 Pro більш деталізовані.

Те саме стосується і основного 12.5 Мп режиму realme 11 Pro+. При недостатньому освітленні перевага явно на стороні iPhone. Краща деталізація, менше шумів, насичені кольори і кращий динамічний діапазон. Трохи вирівнює ситуацію включення режиму “Ніч” в 11 Pro+, але камера iPhone в таких умовах залишається явним фаворитом.

Надширококутна камера 11 Pro+ с сенсором Sony IMX 355 на 8 МП і об’єктивом 16 мм f/2.2 без автофокусу. В сонячний день знімки мають достатню кількість чітких деталей без ​​шумів, а кути вміло випрямлені. Як і в випадку з основною камерою надширококутна в порівнянні з аналогічною камерою iPhone трохи програє по деталізації і не вміє обробляти засвіти від яскравого сонця. Але вцілому не сильно програє конкуренту. В сценах з недостатнім рівнем освітлення все залежить від кількості світла, яке потрапить в об’єктив надширококутної камери 11 Pro+, чим його буде більше – тим більше шансів зняти фото не гірше ніж у iPhone.

Явно дає фору камері iPhone 32 Мп Quad-Bayer селфі камера realme – більше деталей і кращі кольори з динамічним діапазоном. Єдине – з контрастним світлом не завжди вона може впоратись.

Відео основна камера смартфону realme знімає в 4K, але тільки з 30 FPS і при цьому електронна стабілізація не працює (при зйомці в Full HD з частотою кадрів 60 чи 30 — EIS працює). Звичайно в плані відео конкурувати з iPhone 14 Pro смартфону важко, тим паче що продукція Apple вже давно є в цьому плані еталоном. Ви можете самостійно оцінити якість відео і головні відмінності між можливостями для зйомки переглянувши відеоролик нижче:

Автономність

Акумулятор на 5000 мАг і швидка зарядка потужністю 100 Вт. Непоганий набір, який дозволяє смартфону в тесті автономності (2 години в World of Tanks: Blitz і до повного розряду YouTube) протриматися 13 годин 52 хвилини (виключився смартфон в 20:52). Дивлячись на наш рейтинг автономності розуміємо, що це не ТОП-овий результат, але realme і тут приберегла цікавий козир в рукаві.

Автономність realme 11 Pro Plus

Мова йде про швидку зарядку 100 Вт. Вона дозволяє за 11 хвилин отримати 50 відсотків зарядку і за 26 хвилин – повний заряд. При цьому смартфон не перегрівається і залишається злегка теплим тільки знизу.

Швидкість зарядки realme 11 Pro Plus

Інші особливості

Зв’язок, навігація, безконтактна оплата, Wi-Fi і Bluetooth – взагалі без претензій. Все працює чітко і правильно.

Сканер відбитків пальців вбудований в дисплей і працює не блискавично, але в цілому швидко. Є також куди більш швидший, але менш надійний спосіб розблокування по обличчю, але він традиційно не працює в темних приміщеннях.

Стереодинаміки з підтримкою Dolby Atmos пропонують достойний рівень гучності, з хорошим вокалом і програванням високих частот, вони навіть охоплюють трохи низьких частот.

realme UI 4.0 на базі 13-го Android, в поєднанні з 120 Гц екраном – плавна і швидка. Крім того смартфон активно оновлюється (за час огляду прийшло два оновлення), а крім цього виробник обіцяє «доставити» в смартфон ще 14-ий і 15-ий Android, а також три роки присилати оновлення безпеки.

Висновки

Все пізнається в порівнянні. Якщо порівнювати realme 11 Pro+ з минулорічним 10 Pro+, то можна сказати, що змін не так багато. Але якщо порівняти цьогорічну модель з тим же iPhone 14 Pro, то виявиться що в 4 рази дешевший смартфон може навіть вийти переможцем в деяких моментах.

Головними «китами» на яких тримається новинка є: нестандартний дизайн, флагманська камера 200 Мп і швидка зарядка на 100 Вт. Dimensity 7050 5G, хоч і не найшвидший, проте має цілком достатній рівень потужності для користувачів в цій ціновій категорії, а мінімальний об’єм накопичувача в 256 Гб є досить серйозним аргументом за для користувачів.

Отже, якщо ви не затятий геймер і не маєте звички класти смартфон надто близько до води в ванні – то realme 11 Pro+ вас явно не розчарує.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Як активувати в смартфонах Xiaomi приховану функцію для покращення звуку в навушниках

Смартфони екосистеми "Сяомі" мають вбудований еквалайзер, який дає змогу покращувати якість звучання в навушниках. Цей інструмент дозволяє налаштовувати звук відповідно до своїх уподобань і...

Як звільнити до 60% пам’яті смартфонів Xiaomi шляхом архівування програм

Смартфони екосистеми "Сяомі" відомі інноваційними функціями і широкими можливостями налаштування. Однією з найприкметніших опцій є можливість архівування додатків, що дає змогу звільняти значну кількість...

Названо дату презентації та географію продажів перспективного смартфону Xiaomi 14 SE

"Сяомі" планує в червні представити нову модель смартфона Xiaomi 14 SE. Пристрій буде орієнтований на певні ринки Азії та низку європейських країн (на території...
Плюси:<br /><br /> + унікальний дизайн;<br /> + яскравий і насичений OLED-дисплей з високою частотою оновлення і низьким рівнем ШІМ;<br /> + достатній рівень продуктивності для роботи і ігор з хорошим запасом об'єму накопичувача;<br /> + камери, які роблять фотографії та відео флагманського рівня;<br /> + достатній рівень автономності;<br /> + швидка зарядка.<br /><br /> Мінуси:<br /><br /> - відсутність електронної стабілізації при зйомці відео в 4K;<br /> - відсутність захисту від вологи.Огляд realme 11 Pro+: серйозний конкурент для iPhone по ціні Xiaomi