ГоловнаВійськові технологіїMBDA Germany розробить протитанкову гіперзвукову ракету

MBDA Germany розробить протитанкову гіперзвукову ракету

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

MBDA Germany планує запустити проєкт з розробки гіперзвукової ракети. Примітно, що вона буде протитанковою. Про плани компанії журналістам розповів Дірк Цимпер, який обіймає посаду директора з майбутніх систем.

Подробиці

Необхідність розробки гіперзвукової протитанкової ракети топ-менеджер пояснив удосконаленням систем активного захисту, які використовуються для підвищення живучості бронетехніки. Ідея зі створення протитанкової гіперзвукової зброї обговорюється кілька років. Цимпер відмовився відповідати на запитання про те, чи має MBDA Germany прототип ракети.

MBDA Germany розробить протитанкову гіперзвукову ракету

Відомо, що підконтрольна MBDA Germany компанія Bayern Chemie зайнята розробкою нового ракетного палива. У тандемі з повітряно-реактивним двигуном воно забезпечуватиме ракетам швидкість польоту 7 Маха.

MBDA Germany розробить протитанкову гіперзвукову ракету

До слова, основним підрядником проекту ASN4G, спрямованого на розробку ядерної гіперзвукової ракети для повітряних платформ, є компанія MBDA France. У ролі її носія виступатиме винищувач Rafale. Перспективна ракета надійде на озброєння армії Франції до 2035 року. Вона зможе долати до 1 000 км на швидкості 8 Маха.

Головні новини: