ГоловнаВійськові технологіїПокращена версія ЗРК NASAMS стане мобільною

Покращена версія ЗРК NASAMS стане мобільною

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Напередодні стало відомо, що норвезький уряд уклав з RTX і Kongsberg угоду про співпрацю з метою удосконалення ЗРК NASAMS. Відомо, що під час модернізації комплексу буде враховано досвід його застосування в Україні.

Детально

Бьорн Арілд Грам з цього приводу зазначив, що в рамках досягнутих з оборонними виробниками домовленостей система ППО NASAMS буде вдосконалена. Вона повинна йти в ногу з загрозами, що розвиваються. Розкрити деталі модернізації міністр оборони Норвегії відмовився.

Покращена версія ЗРК NASAMS стане мобільною

У Kongsberg дали зрозуміти, що під час переробки комплексу акцент буде зроблено на підвищенні його мобільності. Компанія продовжить вкладатися в розвиток ЗРК NASAMS з метою підтримки норвезьких ЗС і союзників Норвегії по всьому світу.

Комплекс NASAMS був розроблений Kongsberg спільно з RTX. Він належить до класу ЗРК середньої дальності. Українська армія експлуатує такі комплекси з 2022 року. Вони використовуються для відбиття ракетних атак. Крім Норвегії, США та України, операторами ЗРК NASAMS є ще десять держав світу.

Покращена версія ЗРК NASAMS стане мобільною
Нова РЛС з активною фазованою антенною решіткою GhostEye MR

До речі, зараз RTX зайнята розробкою нового радара для ЗРК. Проект фінансується Департаментом оборони США. Відомо, що нова РЛС для NASAMS отримає антенну решітку GhostEye MR.

Головні новини: