ГоловнаВійськові технологіїПентагон анонсував запуск МБР Minuteman III у відповідь на навчання "Грім" у...

Пентагон анонсував запуск МБР Minuteman III у відповідь на навчання “Грім” у РФ

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Командування глобальних ударів ЗС США анонсувало проведення пуску LGM-30G Minuteman третього покоління. Міжконтинентальна балістична ракета буде запущена з метою демонстрації готовності сил ядерного стримування США.

Подробиці

Запуск ракети буде здійснено 31 жовтня з території бази Ванденберг. Варто зазначити, що зазвичай ЗС США запускають Minuteman III з району Маршаллових островів.

Незважаючи на той факт, що анонсований командуванням запуск МБР був запланований заздалегідь, експерти схильні розглядати його як відповідь на навчання “Грім”, які відбулися 25 жовтня в Росії. США поінформували владу РФ про майбутній запуск.

Minuteman III є єдиним типом МБР, що перебуває на озброєнні американської армії. Вага ракети з твердопаливним двигуном становить 36 т. Вона здатна пролетіти 14 000 км. Ракета комплектується 350-кілотонною боєголовкою W78 або 450-кілотонною W87. Точність наведення бойового блоку становить 240 м. США мають у своєму розпорядженні 400 одиниць таких ракет.

Пентагон анонсував запуск МБР Minuteman III у відповідь на навчання "Грім" в РФ

На службі Minuteman III перебуває з 1970 року. Весь цей час ракету постійно модернізували. На даний момент їй на заміну в США розробляється LGM-35 Sentinel. Розгортання цих МБР буде розпочато 2030 року. Свій перший політ нова ракета здійснить до кінця поточного року.

 

Стрічка новин: