ГоловнаВійськові технологіїПредставлено БПЛА-камікадзе з 60 км дальністю польоту AIHMI AHM-1X

Представлено БПЛА-камікадзе з 60 км дальністю польоту AIHMI AHM-1X

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

У першій декаді жовтня в США пройшла оборонна виставка AUSA. Одним з її учасників став грецький стартап. За даними Breaking Defense, він привіз на виставку БПЛА-камікадзе AIHMI AHM-1X. Журналістам видання вдалося поспілкуватися з Крістосом Крістоу з S.A.S. technology, який розробив баражуючий боєприпас.

Подробиці

За його словами, AIHMI AHM-1X підтримує інтеграцію з дроном SARISA. Крім цього, його можна використовувати в тандемі з вертольотами. Після скидання як бомби безпілотник-камікадзе здатний подолати 15 км із вимкненим двигуном. Після активації силової установки дальність його польоту збільшиться ще на 50 км.

Представлено БПЛА-камікадзе AIHMI AHM-1X з дальністю польоту 60 км
Платформа AIHMI AHM-1X

У ролі боєголовки виступає ракета Hydra 70. До слова, такі ракети є у ЗСУ. Гранична швидкість боєприпасу, що баражує, може досягати 140 км/год.

Представлено БПЛА-камікадзе AIHMI AHM-1X з дальністю польоту 60 км
Безпілотник SARISA SRS-1A

Наразі керівництво грецького стартапу зайнято пошуком партнерів. БПЛА-камікадзе вже встигли зацікавитися американські урядові структури і військові. Водночас його розробка ще не завершена. На виставці AUSA було показано прототип. Запуск серійного складання AIHMI AHM-1X заплановано на наступний рік.

 

Головні новини: