ГоловнаВійськові технологіїПротитанковий БПЛА-камікадзе OSICA дебютував на виставці «Партнер 2023»

Протитанковий БПЛА-камікадзе OSICA дебютував на виставці «Партнер 2023»

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

На виставковому заході “Партнер 2023”, що проходить у Белграді, дебютував БПЛА-камікадзе OSICA, призначений для знищення бронетехніки. З опублікованого на сайті Army Recognition матеріалу випливає, що він здатний пробивати броню товщиною 500 мм.

Детально

Протитанковий баражувальний боєприпас повністю автономний. Його сильними сторонами є економічна ефективність і висока точність нанесення ударів. БЧ дрона кумулятивна. Вона була запозичена у протитанкового комплексу M79 Osa. Дрон отримав фіксований ультракомпактний модуль FHD-камери і відеопроцесор.

Протитанковий БПЛА-камікадзе OSICA дебютував на виставці "Партнер 2023"

За управління польотом БПЛА відповідає бортовий комп’ютер. Його розробили інженери Військово-технічного інституту. Для тестування функціональності бортового комп’ютера вони використовували безпілотник “Врабац”.

Злітна маса OSICA дорівнює 7 кг. Дрон здатний розганятися до 120 км/год. Заявлена автономність роботи становить 30 хвилин. Що стосується дальності каналу зв’язку, то вона обмежена 20 км. Кумулятивна БЧ важить 1,5 кг. Для запуску баражувального боєприпасу з електромотором використовується пневматична катапульта.

Головні новини: