ГоловнаВійськові технологіїРФ розробляє нову ракету для ударів по землі із ЗРК С-400

РФ розробляє нову ракету для ударів по землі із ЗРК С-400

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Російський оборонпром працює над створенням нової ракети для С-400. Вона буде застосовуватися для нанесення ударів по землі. Це випливає з відеоролика її випробувань, оприлюдненого Дмитром Медведєвим.

Подробиці

У відео заступника голови Радбезу можна побачити полігон “Капустін Яр” з пусковими установками і частиною слайда з балістичною траєкторією польоту ракети з радіокомандним наведенням. Крім цього, на слайді можна побачити РЛС 92Н6К від С-400.

РФ розробляє нову ракету для ударів по землі із ЗРК С-400

Чи є нова ракета для С-400 модернізованою версією 48Н6, чи вона була розроблена з нуля, не повідомляється. Перероблені ракети 48Н6 вже використовуються противником для ударів по наземних цілях.

РФ розробляє нову ракету для ударів по землі із ЗРК С-400

Згідно з експертними оцінками ракета 48Н6ДМ під час стрільби по наземних цілях із С-400 зможе пролетіти до 280 км. Вага її бойової частини становить 180 кг. З огляду на специфіку комплексу С-400 радіокомандна РЛС, що входить до його складу, може вести ракету тільки до радіогоризонту. Після його перетину управління ракетою втрачається. Це відбувається на висоті 3 км. Далі ракета стає некерованою, у зв’язку з чим її точність залишає бажати кращого. Російська армія використовує зенітні ракети переважно для ударів по населених пунктах з метою терору.

Стрічка новин: