ГоловнаВійськові технологіїФіни представили дрон Steel Eagle, який засипає шрапнеллю окопи

Фіни представили дрон Steel Eagle, який засипає шрапнеллю окопи

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Фінська компанія Insta представила на DSEI 2023 безпілотник-камікадзе. Він призначений для знищення живої сили в окопах.

Подробиці

Згідно з даними Nordic Defence Review дрон Steel Eagle позиціонується виробником як унікальний та ефективний засіб ураження особового складу. Підрив літального апарату відбувається в повітрі. Завдяки цьому площа ураження вольфрамовою або сталевою шрапнеллю збільшується в кілька разів. Кут розкиду вражаючих елементів регулюється висотою БПЛП і кутом атаки.

Фіни представили дрон Steel Eagle, який засипає шрапнеллю окопи

Дальність польоту Steel Eagle становить 6 км. Він несе на борту бойову частину вагою 3,6 кг. При підриві безпілотника на максимальній висоті площа ураження шрапнеллю досягає 2 000 “квадратів”.

Фіни представили дрон Steel Eagle, який засипає шрапнеллю окопи

За словами Тууре Лехторанта, який обіймає в Insta посаду віце-президента, дрон Steel Eagle набагато ефективніший за артилерійський і мінометний вогонь. При цьому він відповідає вимогам усіх міжнародних конвенцій, ратифікованих фінським парламентом. Розробку БПЛА-камікадзе завершено. На комерційному ринку озброєнь він з’явиться наприкінці року.

 

Стрічка новин: