ГоловнаВійськові технологіїІранські баражувальні ракети 358 можуть допомогти РФ із відбиттям атак дронів

Іранські баражувальні ракети 358 можуть допомогти РФ із відбиттям атак дронів

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Під час візиту в Тегеран глави російського МО йому продемонстрували кілька різновидів ракет, зокрема “баражуючу зенітну ракету” 358. Раніше партія таких ракет була передана єменським хуситам, хоча офіційний Тегеран спростовує сам факт їхнього існування. Таким чином, під час презентації для Сергія Шойгу ракета 358 була показана широкому загалу вперше. Про це пише The Drive.

Детально

Триметрова ракета має низьку швидкість польоту. Вона призначена для ураження вертольотів і безпілотників. Для запуску 358 можна використовувати ПУ будь-якого типу. На ціль ракета наводиться за допомогою інфрачервоної ГСН з 16 датчиками і лазерним далекоміром.

Іранські баражувальні ракети 358 можуть допомогти РФ з відбиттям атак дронів

Запущена в заданий район ракета починає виписувати “вісімку”. Вона робить це доти, доки не з’явиться ціль або не скінчиться паливо. Точний час перебування 358 у польоті невідомий.

Іранські баражувальні ракети 358 можуть допомогти РФ з відбиттям атак дронів

На думку журналістів Defense Express, Шойгу зацікавився ракетою 358 не просто так. Судячи з усього, росіяни планують використовувати іранські баражуючі ракети для відбиття атак українських дронів. Зараз для цих цілей застосовуються вертольоти Мі-28, ефективність яких досить низька.

 

Стрічка новин: