ГоловнаВійськові технологіїРобопес Thermonator з вогнеметом визнаний ідеальним рішенням для окопної війни

Робопес Thermonator з вогнеметом визнаний ідеальним рішенням для окопної війни

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Північноамериканська компанія Throwflame, що спеціалізується на розробці та продажу вогнеметів, почала приймати замовлення на постачання роботизованого Thermonator. З метою його просування вона оприлюднила рекламний відеоролик, у якому можна побачити дослідний зразок у дії.

Подробиці

Варто зазначити, що йдеться не про військову зброю. На законодавчому рівні обіг вогнеметів у США ніяк не регулюється. На спині роботизованого пса змонтовано вогнемет ARC Flamethrower. Він має доволі компактні габарити. Дальність вогняного струменя становить 10 метрів. Керувати вогнеметом можна через Wi-Fi.

За словами експертів, робопса ARC Flamethrower можна використовувати в окопній війні для випалювання ворожих траншей. Першими вогнемети в бою застосували німці. Це сталося під Верденом у 1915 році. Вони виявилися настільки ефективними, що дуже швидко набули широкого поширення. Період розквіту вогнемети пережили під час WWII. Після початку Холодної війни їм на зміну прийшли реактивні вогнемети на кшталт “Джмеля”, що представляють собою гранатомети з термобаричними боєприпасами.

Стрічка новин: