ГоловнаВійськові технологіїНа озброєнні ЗСУ помічені італійські модернізовані САУ M109L

На озброєнні ЗСУ помічені італійські модернізовані САУ M109L

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Українські військові отримали від Італії кілька десятків установок M109L. Загалом офіційний Рим пообіцяв передати ЗСУ 60 одиниць САУ. Про це пише La Repubblica.

Детально

У матеріалі італійського видання зазначається, що десятки американських самохідних установок були відправлені в Україну після ремонту. Багато з них уже перебувають на фронті. Гроші на ремонт САУ були надані США. У мережі можна знайти кілька відеороликів із бойовим застосуванням поставлених Італією артилерійських установок на передовій.

На озброєнні ЗСУ помічені італійські модернізовані САУ M109L
Італійські журналісти стверджують, що на фронті перебуває щонайменше 30 установок. Загалом ЗСУ отримають від Італії 60 гусеничних гаубиць. Індекс L у назві САУ означає, що вона була модернізована і вироблена в Італії.

На озброєнні ЗСУ помічені італійські модернізовані САУ M109L
M109 була спроектована в США в 50-х роках. Серійне виробництво артилерійських установок було згорнуто в 2003 році. Для армії США установка M109 є стандартною. Вони застосовували такі САУ в усіх збройних конфліктах. Установка призначена для ведення вогню 155-мм снарядами. Боєкомплект M109 становить 28 снарядів. Залежно від типу використовуваних боєприпасів дальність стрільби установки може становити від 14,6 до 30 км.

Стрічка новин: