ГоловнаВійськові технологіїІнженери Lockheed Martin навчили ШІ керувати винищувачем F-16

Інженери Lockheed Martin навчили ШІ керувати винищувачем F-16

Lockheed Martin випробувала на каліфорнійській базі Едвардс спецлітак VISTA X-62A, заснований на перевіреному часом винищувачі F-16. Тривалість випробувального польоту становила 17 годин. Весь цей час за керування літаком відповідав штучний інтелект.

Подробиці

VISTA є унікальним у своєму роді навчальним літальним апаратом, який був створений Lockheed Martin у партнерстві з Calspan на замовлення американських ВПС. В його основі лежить відкрита системна архітектура. Встановлене в VISTA програмне забезпечення здатне легко імітувати технічні характеристики будь-якого літака.

Спеціальний літак VISTA X-62A від Lockheed MartinІнженери Lockheed Martin встановили в експериментальний F-16 систему SACS. Саме вона допомогла винищувачу виконати 17-годинний випробувальний політ без допомоги пілота. Система автопілотування SACS заснована на загальнокорпоративній архітектурі відкритих систем E-OSA. До речі, вона ж використовується в корпоративному комп’ютері Einstein Box, який призначений для забезпечення виконання бойових місій.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно