ГоловнаВійськові технологіїСША демонстративно випробували ракету Minuteman III

США демонстративно випробували ракету Minuteman III

Керівництво Глобального ударного командування американських ВПС відзвітувало про успішне випробування неозброєної ракети Minuteman III, яка належить до класу міжконтинентальних. Випробувальний пуск було здійснено минулого четверга о 23:01 з каліфорнійської бази Вандерберг.

Подробиці

З опублікованого прес-службою ВПС повідомлення випливає, що пуск ракети було здійснено з метою демонстрації можливостей американських сил ядерного стримування. Востаннє ракета Minuteman III випробовувалася ВПС наприкінці літа минулого року.

Випробування міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman IIIПісля запуску з бази Вандерберг міжконтинентальна ракета подолала 6 759 км. У ролі умовної цілі ядерного удару під час випробувань виступав атол Кваджалейн (Маршаллові о-ви). У командуванні акцентували увагу на тому, що ракети Minuteman III ефективні та надійні. За словами генерала Томаса Бюссьєра, проведені випробування показали всьому світу, що ядерна зброя США є боєздатною.

Крім міжконтинентальних ракет, у віданні Глобального ударного командування перебувають бомбардувальники сімейства B, системи управління силами ядерного стримування, а також системи зв’язку. У ньому працюють 33,7 тис. осіб. До середини наступного десятиліття США планують замінити Minuteman III на новітню ракету LG-35A Sentinel.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно