ГоловнаВійськові технологіїІзраїль почав озброювати безпілотники безшумними бомбами

Ізраїль почав озброювати безпілотники безшумними бомбами

Ізраїльським інженерам вдалося створити безшумні бомби для БПЛА. Через відсутність шуму ухилитися від них досить складно. За даними Reuters, незважаючи на безшумність, бомби для безпілотників є дуже потужними.

Подробиці

Новітні боєприпаси належать до класу гравітаційних. У них відсутні форсажні пальники та силові установки. Під час падіння бомби розганяються до швидкості звуку. Почути їхнє наближення неможливо в принципі.

Джерело Reuters повідомило, що безшумні бомби будуть скидатися ізраїльськими ВПС з великої висоти, щоб не було чутно шуму мотора безпілотників. У 2008-2009 рр. операторам ізраїльських дронів у Газі доводилося опускати їх нижче хмар. В іншому разі вони не бачили мети. Через низьку висоту польоту роботу двигунів безпілотників добре було чутно на землі. Через це домогтися ефекту несподіванки операторам БПЛА не вдавалося.

Ізраїльський важкий безпілотник Heron TP
Ізраїльський важкий безпілотник Heron TP

До слова, Ізраїль не розкриває технічних характеристик експлуатованих безпілотників. Міноборони країни дотримується політики секретності. Відомо, що на озброєнні ізраїльських ВПС є дрон Heron TP, розроблений інженерами IAI. За своїми габаритами він не поступається пасажирському літаку. Heron TP може нести на борту близько однієї тонни різних боєприпасів.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно