ГоловнаВійськові технологіїЕксперт розкрив переваги британських артилерійських систем AS-90

Експерт розкрив переваги британських артилерійських систем AS-90

Минулого тижня влада Великобританії пообіцяла включити в черговий пакет оборонної допомоги САУ AS-90. Обсяг переданої ЗСУ партії складе 30 одиниць. Журналісти попросили військового експерта Олександра Коваленка розкрити переваги цих самохідних установок.

Подробиці

За словами експерта, українським військовим AS-90 частково знайома, оскільки в польських САУ Krab, які перебувають на озброєнні ЗСУ, встановлено вежу AS90/52. Таким чином, за технічними характеристиками від польської установки AS-90 відрізняється несильно. Зокрема, британська САУ може вражати цілі на дистанції 30-40 км.

Британська САУ AS-90Протягом 10 секунд AS-90 робить три постріли. При веденні інтенсивного вогню вона може вистрілювати по шість снарядів на хвилину. За словами Коваленка, партія в 30 одиниць установок дасть змогу закрити потреби армії в далекобійній артилерії на певній ділянці фронту. До мінусів AS-90 можна віднести складну логістику. Якщо її вдасться вибудувати належним чином, то жодних проблем із британськими САУ в української армії не виникне.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно