ГоловнаВійськові технологіїТуреччина розробляє новий ударний дрон Anka-3

Туреччина розробляє новий ударний дрон Anka-3

Turkish Aerospace Industries оприлюднила перші знімки новітнього ударного дрона Anka-3. У компанії стверджують, що він здатний відкрити нову віху в історії безпілотної авіації. Безпілотник характеризуватиметься високою швидкістю польоту і великою вантажопідйомністю. У рух Anka-3 приводитиметься за допомогою реактивного двигуна. Завдяки особливій конструкції дрон буде практично повністю невидимий для ворожих радарів.

Детально

Під час ухвалення законопроєкту про бюджет на наступний рік безпілотник Anka-3 згадав Фуат Октай, який обіймає посаду віцепрезидента республіки. За словами політика, Anka-3 є проектом нового покоління. Його реалізація дасть змогу підняти можливості безпілотників на вищий рівень.

Турецький безпілотник Anka-3Свій перший політ перспективний дрон здійснить наступного року. На оприлюднених TUSAS зображеннях у безпілотника відсутні вертикальні та горизонтальні стабілізатори. БПЛА має V-подібну форму. Таку саму форму мають європейський дрон nEUROn, американський X47B і російський “Охотник”.

Турецький безпілотник Anka-3
Демонстраційна модель безпілотника nEUROn, який розробляють інженери французької компанії Dassault Aviation

Злітна маса літального апарату становитиме близько 7 000 кг. Anka-3 буде оснащуватися турбовентиляторним реактивним мотором. Безпілотник отримає внутрішні і зовнішні бойові модулі.

На початку року багатоцільовий БПЛА Anka провів у небі під час випробувального польоту понад 30 годин. У результаті йому вдалося встановити рекорд за часом перебування в повітрі.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Xiaomi представила HyperOS Global для ще одного застарілого смартфона

"Сяомі" почала розсилку глобального варіанту HyperOS на один із застарілих смартфонів. Назва пристрою-одержувача - Mi 11. Подробиці Оновлення містить безліч нових функцій, включно з поліпшеним інтерфейсом...

Названі смартфони Xiaomi, які незабаром отримають важливе оновлення

Під кінець квітня-2024 "Сяомі" вкотре внесла зміни до фірмового Центру безпеки. Подробиці Найближчим часом очікується випуск свіжого патча безпеки Android. Напередодні цієї події китайський техногігант перерахував...

HMD представляє в Україні бюджетні кнопкові телефони Nokia 215 4G, Nokia 225 4G та Nokia 235 4G

HMD щойно представила своє останнє творіння – Nokia 215 4G, Nokia 225 4G та Nokia 235 4G. Солодке тріо у веселці яскравих кольорів буде...