ГоловнаВійськові технологіїСША звинуватили виробника дронів DJI у зв'язках із китайською армією

США звинуватили виробника дронів DJI у зв’язках із китайською армією

Оборонне відомство США занесло до “чорного списку” китайську компанію DJI Technology, яка спеціалізується на виробництві БПЛА. Незабаром щодо неї буде введено санкції.

Детально

За даними Al Jazeera, до “чорного списку” керівництво Міноборони додало 13 компаній. У Пентагоні вважають, що вони пов’язані з китайською армією. Згідно із чинним у США законодавством, щодо занесених до “чорного списку” компаній американський президент має право вводити різні економічні обмеження. DJI Technology звинувачують у наданні допомоги офіційному Пекіну в частині організації стеження за уйгурами. Маються на увазі представники етнічної меншини, які проживають у західній частині Китаю.

DJI TechnologyВарто зазначити, що DJI Technology контролює понад 50% глобального ринку комерційних коптерів. Занесенням компанії до “чорного списку” офіційний Вашингтон хоче відвадити від неї інвесторів. Минулого року Казначейство Штатів заборонило учасникам ринку зі США вкладатися в купівлю акцій DJI.

DJI TechnologyУ 2021 році влада США внесла до “чорного списку” понад 60 компаній, що мають китайську реєстрацію. Зокрема, фігурантами списку стали Huawei Technology, чипмейкер SMIC, біотехнологічна компанія BGI Genomics, постачальник систем відеоспостереження Zhejiang Dahua Technology, виробник залізничних потягів CRRC Corp. тощо.

DJI TechnologyНагадаємо, що після початку російсько-українського конфлікту компанія DJI припинила постачати літальні апарати на ринки РФ і України. Свій крок китайці пояснили небажанням опосередковано брати участь у війні. Незважаючи на це ЗСУ активно використовують дрони DJI для знищення окупантів. В Україну китайські літальні апарати поставляються з Європи.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно